Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Snelle eenpansgerechten: spaghetti met balletjes uit één pan

Snelle eenpansgerechten: 5x recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Aan de slag in de keuken met enkel één pan, ovenschaal of bakplaat? Dat scheelt niet alleen een hoop afwas maar resulteert ook in deze heerlijke én snelle eenpansgerechten!

Deze snelle eenpansgerechten zijn ideaal voor doordeweeks. Ze staan zo op tafel én het scheelt ook nog eens behoorlijk wat afwas. De perfecte avondeten recepten voor drukke doordeweekse dagen wat ons betreft. En de restjes? Die neem je de volgende dag gewoon mee als lunch! Heb jij meer tijd over om Foodies te lezen…

Snelle eenpansgerechten

Tip!

Romige groentepastei met filodeeg

Romige groentepastei met filodeeg

Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Naar het recept
Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle

Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle

Maak risotto eens op een andere manier dan dat je gewend bent. Probeer bijvoorbeeld parelgerst in plaats van rijst en combineer dit ook met rokerige chipotlepasta. Gegarandeerd succes!

Naar het recept
Citroen-kippensoep

Citroen-kippensoep

Dat kip en citroen erg goed samengaan is geen geheim, je vindt deze combinatie dan ook in tal van recepten terug. Zo ook in deze heerlijk soep. Licht, lekker, romig én zo op tafel.

Naar het recept
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Dit is een van onze favoriete snelle eenpansgerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Zoete aardappel, verse zalm, broccoli en tahin zorgen voor een feestje op je bord.

Naar het recept
Snelle eenpansgerechten: spaghetti met balletjes uit één pan

Spaghetti met balletjes uit één pan

Door de spaghetti te garen in de saus vult de pasta zich volledig met de fijne smaken van de saus. Maak de pasta af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor een perfect resultaat!

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het beste eenpansgerecht

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

500 g zoete aardappels (in partjes)
1 el olie
zout en peper
400 g cherrytomaten (aan de tak)
300 g bimi (in de lengte gehalveerd evt. broccoliroosjes)
4 zalmfilets (à ca. 125 g zonder huid)
3 el tahin (sesampasta)
1 el zwart sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.

  2. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!