
Aan de slag in de keuken met enkel één pan, ovenschaal of bakplaat? Dat scheelt niet alleen een hoop afwas maar resulteert ook in deze heerlijke én snelle eenpansgerechten!
Lees verder na de advertentie
Snelle eenpansgerechten
Deze snelle eenpansgerechten zijn ideaal voor doordeweeks. Ze staan zo op tafel én het scheelt ook nog eens behoorlijk wat afwas. De perfecte avondeten recepten voor drukke doordeweekse dagen wat ons betreft. En de restjes? Die neem je de volgende dag gewoon mee als lunch! Heb jij meer tijd over om Foodies te lezen…
Nu verkrijgbaar:
Lekker snel aan tafelOp zoek naar nog meer inspiratie voor snelle gerechten? In de nieuwste Foodies:
- 25x recepten binnen een half uur
- ontbijtjes om goed mee te beginnen
- bak vlugge zoete gebakjes
- en nog veel, veel meer.


Romige groentepastei met filodeeg
Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.

Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle
Maak risotto eens op een andere manier dan dat je gewend bent. Probeer bijvoorbeeld parelgerst in plaats van rijst en combineer dit ook met rokerige chipotlepasta. Gegarandeerd succes!

Citroen-kippensoep
Dat kip en citroen erg goed samengaan is geen geheim, je vindt deze combinatie dan ook in tal van recepten terug. Zo ook in deze heerlijk soep. Licht, lekker, romig én zo op tafel.

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle eenpansgerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Zoete aardappel, verse zalm, broccoli en tahin zorgen voor een feestje op je bord.

Spaghetti met balletjes uit één pan
Door de spaghetti te garen in de saus vult de pasta zich volledig met de fijne smaken van de saus. Maak de pasta af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor een perfect resultaat!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Het beste eenpansgerecht

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Bekijk volledige receptIngrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.
Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Interview met Rukmini Iyer, auteur van De snelle bakplaat

Broccoli wokken: 5x snelle recepten

Deze snelle toetjes maak je in 10 minuten

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?