Aan de slag in de keuken met enkel één pan, ovenschaal of bakplaat? Dat scheelt niet alleen een hoop afwas maar resulteert ook in deze heerlijke én snelle eenpansgerechten!
Deze snelle eenpansgerechten zijn ideaal voor doordeweeks. Ze staan zo op tafel én het scheelt ook nog eens behoorlijk wat afwas. De perfecte avondeten recepten voor drukke doordeweekse dagen wat ons betreft. En de restjes? Die neem je de volgende dag gewoon mee als lunch! Heb jij meer tijd over om Foodies te lezen…
Nu verkrijgbaar:
Lekker snel aan tafelOp zoek naar nog meer inspiratie voor snelle gerechten? In de nieuwste Foodies:
- 25x recepten binnen een half uur
- ontbijtjes om goed mee te beginnen
- bakken we vlugge zoete gebakjes
- en nog veel, veel meer.
Snelle eenpansgerechten
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Romige groentepastei met filodeeg
Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.
Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle
Maak risotto eens op een andere manier dan dat je gewend bent. Probeer bijvoorbeeld parelgerst in plaats van rijst en combineer dit ook met rokerige chipotlepasta. Gegarandeerd succes!
Citroen-kippensoep
Dat kip en citroen erg goed samengaan is geen geheim, je vindt deze combinatie dan ook in tal van recepten terug. Zo ook in deze heerlijk soep. Licht, lekker, romig én zo op tafel.
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle eenpansgerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Zoete aardappel, verse zalm, broccoli en tahin zorgen voor een feestje op je bord.
Spaghetti met balletjes uit één pan
Door de spaghetti te garen in de saus vult de pasta zich volledig met de fijne smaken van de saus. Maak de pasta af met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor een perfect resultaat!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Het beste eenpansgerecht
Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Bekijk volledige receptIngrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng de zoete aardappels op een bakplaat met de olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven. Voeg de cherrytomaten aan het takje en de bimi toe en meng ze door de zoete aardappels. Rooster ca. 15 minuten verder tot de tomaatjes bijna openbarsten.
Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg de zalmfilets op de bakplaat. Bestrijk met 1 el tahin en bestrooi met de sesamzaadjes. Rooster nog 8-10 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Roer 2 el tahin met een scheutje koud water los en druppel dit voor het serveren over de groenten.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera
Onze tips
Interview met Rukmini Iyer, auteur van De snelle bakplaat
Broccoli wokken: 5x snelle recepten
Een snelle borrelplank: 3x borrelhapjes
Deze snelle toetjes maak je in 10 minuten
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?