Viva España! In dit Spaans weekendmenu delen wij de lekkerste recepten uit het zuiden. Want de heerlijkste gerechten komen toch uit Spanje? Denk aan gazpacho, paella en flan. Wij zijn er gek op.

Voorgerecht

We starten het Spaans weekendmenu met gazpacho. Deze tomatensoep wordt ijskoud geserveerd. In Spanje is het toch al warm genoeg. Al is het klimaat hier wat kouder, de smaak van de soep wordt er niet minder van. Zo haal je de zomer zelf in huis! Serveer de soep met blokjes tomaat, komkommer en brood on top. 

weekendmenu gazpacho

> naar het recept voor gazpacho

Hoofdgerecht

Het nationale gerecht van Spanje is paella. Door de jaren heen zijn er vele variaties ontstaan. Tegenwoordig kent elke Spaanse regio een eigen variant van het hoofdgerecht. Vaak wordt de paella met zeevruchten geserveerd maar de originele variant is zowel met vlees als vis. Voor dit weekendmenu maak je gewoon de bekende variant. Want zo’n pan vol zeevruchten ziet er toch onwijs feestelijk uit? De prachtige gele kleur dankt het rijstgerecht aan de toevoeging van saffraan.

weekendmenu: paella

> naar het recept voor paella de marisco

Nagerecht

Op elke Spaanse menukaart staat flan als dessert. Wanneer je dit toetje proeft, begrijp je gelijk waarom. Deze pudding is heerlijk romig en smaakt naar vanille. Wij geven het Spaanse toetje onze eigen twist door er sinaasappel aan toe te voegen. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook nog eens heel erg lekker. Neem een hap en je waant je zowat in Spanje. Het perfecte einde van het Spaans weekendmenu. Voor meer inspiratie voor geweldige nagerechten ga je naar onze Pinterest-pagina.

weekendmenu flan_sinaasappel

> naar het recept voor flan met sinaasappel

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.