Advertentie
Stoofpeer recepten
Hou jij ook zo van stoofpeertjes? Dan wil je deze stoofpeer recepten niet missen. Kies je favoriete recept en duik snel de keuken in, succes gegarandeerd!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs
Dit vegetarische gerecht is ideaal als dessert, bijvoorbeeld bij het kerstdiner. De miso-karamel zorgt voor diepe smaken en het vanille-ijs maakt het lekker fris.
> naar het recept: stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs
2. Klassieke stoofperen
Stoofpeertjes worden vooral in de herfst en winter gegeten omdat het een heerlijk warm nagerecht is. Daarnaast is de Gieser Wildeman peer – die je het beste kunt gebruiken wanneer je zelf stoofperen maakt – verkrijgbaar van oktober tot en met februari. Dit is dus het perfecte moment om zelf stoofperen te maken!
> naar het recept: klassieke stoofperen
3. Gepocheerde peren met room en walnoten
Wat dacht je van gepocheerde peren met room? Een heerlijk zoet nagerecht met peer dat een glimlach op je gezicht zal toveren. Weer eens wat anders dan de klassieke stoofpeertjes.
> naar het recept: gepocheerde peren met room en walnoten
4. Stoofpeertjes-strudel met spek en ui
Zet dit recept in als borrelhapje, als voorgerecht of met een salade erbij als hoofdgerecht. Met vers bladerdeeg is dit succesnummer zo gepiept!
> naar het recept: stoofpeertjes-strudel met spek en ui
5. Gepocheerde peer met macadamiacrumble
Wil je dit gerecht vooraf maken? Bewaar alle onderdelen apart en goed afgesloten en bewaar de peren in hun kookvocht. Verwarm de peren kort voor het serveren.
> naar het recept: gepocheerde peer met macadamiacrumble
6. Peertjes met rozemarijn en steranijs
Stoofpeertjes met een twist. Deze peertjes met rozemarijn en steranijs smaken anders dan je misschien gewend bent. Maar ze smaken minstens net zo goed!
> naar het recept: peertjes met rozemarijn en steranijs
7. Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom
Alles met banketbakkersroom is lekker, toch? Zo ook deze smaakvolle geroosterde peertjes met appelstroop én banketbakkersroom.
> naar het recept: geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom
8. Botanical spritz met stoofpeertjes
Naast toetjes en borrelhapjes kun je ook een heerlijke cocktail maken met stoofpeertjes, dat bewijst deze botanical spritz wel!
> naar het recept: botanical spritz met stoofpeertjes
Lees ook:
Toffe peer: 3x recepten met peren
10 ingrediënten die je warm houden op koude herfstdagen
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Onze tips
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.