Wat is tarte bourdaloue?
Tarte bourdaloue is een klassieke Franse taart die onweerstaanbaar lekker is. Of het nu door de peren of frangipane komt weten we niet. Eén ding is zeker, we krijgen er nooit genoeg van. De perentaart bevat zoete peren, een heerlijke laag frangipane en een knapperig zanddeeg van amandelmeel. Als je weleens in Frankrijk bent geweest ken je deze taart misschien wel. Bij haast elke patisserie staat deze taart in de vitrine te shinen.
Bestel hier Het Grote Baknummer van Foodies
Aan de slag
De taart is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens een plaatje om te zien. Hier maak je gegarandeerd indruk mee. Volg het recept stap voor stap, bij klassieke baksels is er weinig ruimte voor improvisatie. Serveer de taart met een flinke dot slagroom en wat poedersuiker.
Recept tarte bourdaloue
Deze klassieke Franse taart is even imposant als hij klinkt. Knapperig korstdeeg onder een laagje smeuïge frangipane en sappige peren – beter dan dit wordt het niet.
> naar het recept voor tarte bourdaloue
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: