1. Croûte au fromage
De perfecte lunch na een dag klimmen in de Franse Alpen. Of gewoon na een stevige wandeling. Heb je geen oud brood in huis? Gebruik dan vers brood, maar rooster het licht voor je het verder verwerkt.
2. Macarons
Ik at ze voor het eerst bij Ladurée in Parijs en was gelijk verkocht. Zelf macarons maken is geen eenvoudige klus, maar met deze tips lukt het je vast en zeker!
3. Calvados-appelgranita
Een licht maar ondeugend dessert uit Normandië waar elke herfst dikke appels in de bomen hangen. Serveer de granita met calvados, een brandewijn van appel, of met gewone brandy als je dat in huis hebt. Ook lekker bij een dessertplankje met camembert.
4. Tartiflette
Tartiflette is een klassieke hartige taart uit het Franse Haute-Savoie. Deze stevige maaltijd bestaat uit kaas, aardappels, spek en witte wijn en wordt vaak gegeten na de wintersport.
5. Tarte tatin van tomaten
Tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar deze tomatenvariant van de klassieker komt straks gewoon uit je eigen keuken.