1. Vegan cookiedough havermout

Wie zegt dat je perse brood moet eten? Dit heerlijke haversmoutontbijtje uit Vegan Vibes is niet alleen lekker, zo’n weckpotje staat ook nog eens superleuk op tafel. Je kunt er ook nog een strik omheen maken voor een extra feestelijk effect.

VeganVibes-Ontbijt-Havermoutjes

2. Gegrilde groenten

Simpel, maar onmisbaar tijdens je vegan paasbrunch. Gegrilde groenten doe je op je favoriete broodje of eet ze gewoon als bijgerecht.

Gegrilde groenten

3. Gazpacho met meloen en peterselie

Een heerlijk koud soepje doet het altijd goed. Let op: in dit recept gebruiken we witbrood. Niet al het brood is vegan, dus check altijd de ingrediëntenlijst om te voorkomen dat je toch een variant met dierlijke ingrediënten in huis haalt. Je kunt het ook altijd even navragen.

dierendag

4. Gegrilde avocado met harissa-hummus

Avocado is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Gegrild krijgt hij een verrassende twist en maakt hij je vegan paasbrunch compleet. In het originele recept gebruiken we Griekse yoghurt, maar als je dit vervangt door een plantaardige variant ben je good to grill.

Gegrilde avocado met harissa-hummus

5. Vegan bananenbrood met citroenglazuur

Mag er wel wat zoets bij je vegan paasbrunch? Ga dan aan de bak en maak dit bananenbrood met citroenglazuur. Tip: gebruik overrijpe, zwarte bananen voor het beste resultaat.

vegan bananenbrood

6. Havermouttaart

Deze heerlijke taart van Sanne van Living the Green Life is bij ons favoriet. Wie wordt er nou niet blij van zo’n kleurrijke traktatie? Wij eten hem gewoon als ontbijt, maar zullen het heus niet doorvertellen als je later op de dag nog een stukje pakt om bij je cappuchino met havermelk op te eten.

Vegan havermouttaart