Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Ravioli met pompoen en schapenkaas

Waanzinnig weekendmenu: vegetarische gerechten voor de feestdagen

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk. Dit keer delen we een vegetarisch menu speciaal voor de feestdagen.

Vegetarische gerechten voor de feestdagen

Wil je tijdens de feestdagen een menu met vegetarische gerechten op tafel zetten? Dan is dit de inspiratie die jij zoekt! Of je nu voor een volledig vegetarisch kerstmenu gaat of een van de vegetarische gerechten uit het lijstje kiest om met pakjesavond te serveren, met deze drie showstoppers maak je gegarandeerd indruk.

Iedere week de lekkerste tips & ovengerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Dat soep echt wel chique kan zijn, bewijst dit heerlijke recept. Deze bospaddenstoelensoep is vol van smaak door de marsala. Maar onderschat ook vooral de crostini niet. Deze maak je van zelfgebakken desembrood. Zo’n mooi brood maak je met, je raadt het al, een zuurdesemstarter. Let wel op: om die te maken heb je tijd en geduld nodig. Ben jij dit jaar degene waarbij de starter al mooi op tijd staat te bubbelen in de keuken, klaar voor gebruik? Deel je starter met de mensen om je heen, dan zetten ze in een handomdraai ook dit mooie en bijzondere brood op tafel.

> naar het recept: bospaddenstoelensoep met marsala en crostini

Bospaddenstoelensoep met marsala en crostini

Hoofdgerecht

Zelf pasta maken lijkt misschien een hele klus. Maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden want dit project is ontzettend de moeite waard. Het is toch te gek als je jouw gasten deze feestdagen dit zelfgemaakte vegetarische gerecht kan voorschotelen? De vulling van pompoen en schapenkaas is er eentje om te onthouden. Deze is het hele jaar door ontzettend smaakvol.

> naar het recept: ravioli met pompoen en schapenkaas

Ravioli met pompoen en schapenkaas

Nagerecht

Het Drentse platte kniepertje, dat je traditioneel met kerst en oudjaar eet, symboliseert het jaar dat zich heeft ontvouwen. Het Nieuwjaarsrolletje staat voor het nieuwe jaar en alle geheimen die daar nog veilig in verborgen liggen. Yvonne’s opa bakt ze elk jaar voor de hele familie en wij mogen zijn geheime recept delen zodat jij ze deze feestdagen kan maken.

> naar het recept: millefeuille van Drentse kniepertjes met peer en kaneelroom

Millefeuille van Drentse kniepertjes met peer en kaneelroom

Lees ook: Populairste kerstgerechten: dit eten Nederlanders het liefst met kerst

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!