Grieks menu

Omdat wij de zomer zo missen, zetten wij dit weekend een Grieks menu op tafel. Met Griekse smaakmakers zoals halloumi en feta maken wij de thuis lekkerste gerechten. Wat dacht je van garnalen ‘Spetsiota’ en homemade kataifi? Alleen al bij het zien van de foto’s wanen wij ons zowat op de Griekse eilanden. Met dit menu haal jij het echte mediterrane gevoel bij jou in huis. Dus hup zet typische Griekse muziek aan en haal het zonnetje bij jou in huis!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Spetsiota verwijst naar het Griekse eiland Spetses, waar ze om hun seafood bekend staan. Eerlijk is eerlijk, deze garnalen smaken het beste met je voetjes in het zand en de zon op je bolletje. Maar laat je vooral niet tegenhouden om het recept ook thuis eens te proberen want met dit voorgerecht haal je een beetje vakantie in huis. Serveer het met stokbrood en citroenpartjes.

> naar het recept: garnalen ‘Spetsiota’

Garnalen 'Spetsiota'

Hoofdgerecht

Halloumi is op en top Grieks. Wij zijn gek op deze alleskunner want hij maakt elk gerecht gewoonweg net ff wat lekkerder. Zo ook dit hoofdgerecht waar de halloumi de show steelt. De Griekse smaakmakers honing en granaatappelpitjes maken het geheel helemaal af.

> naar het recept: honing-sesamhalloumi met jalapeñoyoghurt en tabouleh

Honing-sesamhalloumi met jalapeñoyoghurt en tabouleh grieks menu

Nagerecht van het Grieks menu

Kataifi is Grieks voor gesponnen deeg. De draadjesachtige structuur van dit gebakje is dan ook typisch Grieks. De aan baklava verwante lekkernij is mierzoet, maar oh zo lekker. Wij maken ‘m met walnoten en pistache; de perfecte mix van zoet, knapperig en lekker boterig. Serveer er een kop sterke thee bij en je hebt de perfecte afsluiter van je Grieks menu.

> naar het recept: kataifi met pistache en walnoten

grieks menu

Lees ook: