Advertentie
Grieks menu
Omdat wij de zomer zo missen, zetten wij dit weekend een Grieks menu op tafel. Met Griekse smaakmakers zoals halloumi en feta maken wij de thuis lekkerste gerechten. Wat dacht je van garnalen ‘Spetsiota’ en homemade kataifi? Alleen al bij het zien van de foto’s wanen wij ons zowat op de Griekse eilanden. Met dit menu haal jij het echte mediterrane gevoel bij jou in huis. Dus hup zet typische Griekse muziek aan en haal het zonnetje bij jou in huis!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Spetsiota verwijst naar het Griekse eiland Spetses, waar ze om hun seafood bekend staan. Eerlijk is eerlijk, deze garnalen smaken het beste met je voetjes in het zand en de zon op je bolletje. Maar laat je vooral niet tegenhouden om het recept ook thuis eens te proberen want met dit voorgerecht haal je een beetje vakantie in huis. Serveer het met stokbrood en citroenpartjes.
> naar het recept: garnalen ‘Spetsiota’
Hoofdgerecht
Halloumi is op en top Grieks. Wij zijn gek op deze alleskunner want hij maakt elk gerecht gewoonweg net ff wat lekkerder. Zo ook dit hoofdgerecht waar de halloumi de show steelt. De Griekse smaakmakers honing en granaatappelpitjes maken het geheel helemaal af.
> naar het recept: honing-sesamhalloumi met jalapeñoyoghurt en tabouleh
Nagerecht van het Grieks menu
Kataifi is Grieks voor gesponnen deeg. De draadjesachtige structuur van dit gebakje is dan ook typisch Grieks. De aan baklava verwante lekkernij is mierzoet, maar oh zo lekker. Wij maken ‘m met walnoten en pistache; de perfecte mix van zoet, knapperig en lekker boterig. Serveer er een kop sterke thee bij en je hebt de perfecte afsluiter van je Grieks menu.
> naar het recept: kataifi met pistache en walnoten
Lees ook:
Dit is het verschil tussen olijfolie en extra vergine olijfolie
7x onze favoriete recepten van Ottolenghi
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.