Lichte gerechten

Met het warme weer is het heerlijk om lichte gerechten op tafel te zetten. Vaak heb je gewoon wat minder honger en wil je niet iets eten wat te zwaar op de maag ligt. Maar in het weekend is gezond eten misschien niet per sé hetgeen waar je hoofd naar staat. Lekker & gezond eten kan namelijk best een hele uitdaging zijn. Daarom hebben wij een heerlijke menu samengesteld met lichte gerechten. We leveren niet in op smaak, maar een beetje op calorieën. Zo maak je lichte gerechten leuk!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch en hebben maar 344 calorieën per portie. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte gerechten. Vooral de avocadosaus is verslavend lekker.

mais ricottakoekjes met cherrytomaten

> naar het recept voor mais-ricottakoekjes met cherrytomaten

Hoofdgerecht

Een pizza van zoete aardappel, zo eet je ‘m helemaal op – zonder berouw! Met deze creatieve zoeteaardappelpizza bezuinig je op calorieën, maar pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk! Daarnaast ziet de pizza er ook waanzinnig uit waardoor ‘ie heel geschikt is om te serveren tijdens een etentje. Je maakt er gemakkelijk indruk mee! Wij zijn gek op de topping van ham, olijven en rucola maar je kan de pizza beleggen met jouw favoriete ingrediënten. Het is jouw feestje dus jij kiest.

lichte recepten voor doordeweeks: zoeteaardappelpizza

> naar het recept voor zoeteaardappelpizza

Nagerecht

Karnemelk is een fris en gezond drankje rijk aan eiwitten, vitaminen en ook mineralen. In desserts geeft het een heerlijke frisse tegenhanger tegen zoete smaken. Dit ijs zit barstensvol smaak en is de ideale afsluiter van je diner. Voor dit frisse toetje heb je altijd ruimte na de maaltijd. Laat je niet afschrikken door de toevoeging van rozemarijn, het is waanzinnig lekker!

Karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

> naar het recept voor karnemelk-roomijs met rozemarijn, honing en pijnboompitten

Lees meer over lichte gerechten: