Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor 5x zoete recepten met mascarpone

5x zoete recepten met mascarpone

Advertentie

Als je denkt aan zoete baksels, denk je waarschijnlijk niet direct aan kaas. Toch is mascarpone een heerlijke toevoeging . Dit kaasje heeft veel weg van dikke, volle room en maakt jouw taart, cake of andere verleiding uit de oven onweerstaanbaar. Zelf proberen? We zetten de beste recepten voor zoete gerechten met mascarpone op een rijtje.

Mascarpone recepten

Voordat we de lekkerste zoete recepten met mascarpone met je delen, leggen we je eerst uit wat mascarpone precies is. Want waarom zou je deze romige kaas aan je koekjes, cake of taart willen toevoegen?

Het is een Italiaanse roomkaas die voor het eerst gemaakt werd in de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas. De smaak is vol, romig en een tikkeltje zoet. Daardoor past ‘ie zo goed in zoete baksels!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zoete recepten met mascarpone

Nu je weet wat mascarpone is, kun je vast niet wachten om aan de slag te gaan met deze zoete recepten:

eclairs

Eclairs met gezouten karamel en chocolade

Gezouten karamel en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar met een mascarponevulling maak je jouw eclairs pas echt lekker.

Naar het recept
Walnoot-koffiecake

Walnoot-koffiecake

Dé reden waarom we zo houden van zoete gerechten met mascarpone: dit roomkaasglazuur is onweerstaanbaar.

Naar het recept
mascarpone-bramentartelette

Mascarpone bramentartelette

Eenvoudig en lekker: deze tartelette steelt overal de show.

Naar het recept
Weekendbaksels chocoladetaart met mascarpone van aardbeien

Chocoladetaart met aardbeienmascarpone

Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.

Naar het recept
Cover voor

Citroencake met bramengelei en mascarpone

Liever een frisse cake? Ga dan voor deze heerlijke variatie met citroen en bramen.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!