Advertentie
Als je denkt aan zoete baksels, denk je waarschijnlijk niet direct aan kaas. Toch is mascarpone een heerlijke toevoeging . Dit kaasje heeft veel weg van dikke, volle room en maakt jouw taart, cake of andere verleiding uit de oven onweerstaanbaar. Zelf proberen? We zetten de beste recepten voor zoete gerechten met mascarpone op een rijtje.
Mascarpone recepten
Voordat we de lekkerste zoete recepten met mascarpone met je delen, leggen we je eerst uit wat mascarpone precies is. Want waarom zou je deze romige kaas aan je koekjes, cake of taart willen toevoegen?
Het is een Italiaanse roomkaas die voor het eerst gemaakt werd in de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room. Door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas. De smaak is vol, romig en een tikkeltje zoet. Daardoor past ‘ie zo goed in zoete baksels!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zoete recepten met mascarpone
Nu je weet wat mascarpone is, kun je vast niet wachten om aan de slag te gaan met deze zoete recepten:
Eclairs met gezouten karamel en chocolade
Gezouten karamel en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar met een mascarponevulling maak je jouw eclairs pas echt lekker.
Walnoot-koffiecake
Dé reden waarom we zo houden van zoete gerechten met mascarpone: dit roomkaasglazuur is onweerstaanbaar.
Mascarpone bramentartelette
Eenvoudig en lekker: deze tartelette steelt overal de show.
Chocoladetaart met aardbeienmascarpone
Chocoholics, deze is voor jullie! Combineer chocolade met aardbeien en mascarpone voor de taart van je dromen.
Citroencake met bramengelei en mascarpone
Liever een frisse cake? Ga dan voor deze heerlijke variatie met citroen en bramen.
Onze tips
(Room)kaas=baas: 5x de lekkerste cheesecake
Veganistische kaas: alternatieven voor parmezaan, mascarpone, ricotta, mozzarella en verse pasta
Column van Zeinab: alles over vullingen en crèmes
Dit is waarom je de papieren verpakking van boter wil bewaren
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.