Bakken met pruimen
In een cheesecake, strudel of beignet: pruimen zijn ontzettend veelzijdig. Hebben wij even geluk dat deze steenvrucht weer volop op de markt ligt! Stop je hele mandje ermee vol en ga aan de bak met deze heerlijke recepten. Bakken met pruimen smaakte nog nooit zo zoet!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pruimen-hazelnoottaart
Verwerk verse pruimen van de markt in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Zo maak jij het klassieke Franse dessert met je eigen twist. Draai ‘m wel pas vlak voor het serveren om: zo blijft het deeg lekker lang knapperig.
Pruimenbeignets met amandel
De klassieke appelbeignets kent iedereen wel, maar wat dacht je van pruimenbeignets? Hetzelfde idee maar met een andere vulling. Zo lekker dat je ze het hele jaar door wilt eten!
Pruimencheesecake
Het water loopt ons alleen al bij de gedachte aan cheesecake in de mond. In de zomer bakken we de taart het liefst met rijpe pruimen. De friszoete smaak gaat namelijk perfect samen met het romige van de taart.
Applepie met speculaas en pruimen
Handen uit de mouwen en kneden maar. Je maakt in een mum van tijd deze heerlijke taart met appels en pruimen. Ben je super speculaas fan? Voeg dan ook een vleugje aan het deeg toe.
Tarte tatin met laurier
Het lijkt een vreemde combi: pruimen en laurier. Maar probeer het eens, de smaken gaan perfect samen en tillen je gerecht naar een hoger niveau. Hier gooi je hoge ogen mee! Serveer het dus gerecht als dessert bij een etentje. Je gasten zullen onder de indruk zijn.
Pruimenstrudel
De duizenden laagjes van het filodeeg geven een heerlijk knapperig korstje. Geloof ons maar: bij hap één ben je verkocht. Je zal dit recept veel vaker willen maken.