Zoete muffins

Als er een gebakje makkelijk te maken is dan zijn het zoete muffins wel. Dit zijn kleine cakejes die je maakt met olie, bloem, eieren en suiker. Het enige wat je hoeft te doen is even mengen en bakken maar. Je bent in een mum van tijd klaar. Doordat ze zo eenvoudig te maken zijn, zijn zoete muffins hartstikke populair. Niet gek dus dat er heel veel variaties mogelijk zijn. Meng bijvoorbeeld wat fruit, noten of chocolade door het mengsel of gebruik onderstaande recepten voor zoete mufins als inspiratie.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Appel-kaneelmuffins

Appel en kaneel zijn een gouden combinatie. Niet alleen in appeltaart maar ook in deze zoete muffins. Het vleugje kaneel laat de appels stralen, en dat proef je! Let op: voeg het glazuur pas toe als de muffins afgekoeld zijn, anders druipt het er zo vanaf.

> naar het recept: appel-kaneelmuffins

Appel-kaneelmuffins

Amandel-banaanmuffins

Deze muffins maak je snel en makkelijk, warm uit de oven voor je ontbijt. Het zijn eigenlijk een soort kleine bananenbroodjes. Ben je daar gek op? Dan wil je deze zoete muffins niet missen. Een beter begin van de dag is er niet!

> naar het recept: amandel-banaanmuffins

Amandel-banaanmuffins

Blueberrymuffins

Minimale inspanning, maximaal resultaat; het beslag kort mengen levert de lekkerste muffins op. Leuk (en lekker) voor op tafel tijdens de brunch of het ontbijt. Doordat je ze met blauwe bessen maakt, zijn deze zoete muffins voor iedereen onweerstaanbaar.

> naar het recept: blueberrymuffins

Perenmuffins met walnootcrumble

Deze muffins zijn ons favoriete nieuwe tussendoortje. Bak ze vooraf, verpak ze stuk voor stuk in de vriezer en haal ze de ochtend voor je van huis gaat uit de vriezer. Zo heb je ‘s middags een heerlijk tussendoortje voor bij de koffie. De crumble geeft deze muffin een heerlijke crunch.

> naar het recept: perenmuffins met walnootcrumble

zoete muffins bakken

Cornbread muffins met honing

Cornbread is bij ons nog niet zo bekend maar het is misschien wel de oudste en nog steeds een van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Met deze cornbread muffins serveer je de zon op je bord. Door het vleugje honing zijn ze lekker zoet van smaak.

> naar het recept: cornbread muffins met honing 

Cornbread muffins met honing

Mandarijn-marsepeinmuffins

De smaken van mandarijn en marsepein doen je misschien wat denken aan het najaar maar deze muffins kunnen altijd wat ons betreft. Niet alleen met pakjesavond, maar het hele jaar door. De combinatie van marsepein en mandarijn is er eentje om te onthouden.

> naar het recept: mandarijn-marsepeinmuffins

Bakken voor pakjesavond: mandarijn-marsepeinmuffins zoete muffins

Lees ook: 5x hartige muffins recepten