Internationale signature pies

Wij zijn trots op onze Hollandse appeltaart met ruitjespatroon, maar wat bakt de Fransman, Duitser of Chinees het liefst? Wij hebben een overzicht gemaakt van zes internationale signature pies. Welke van deze taarten is jouw favoriet?

Frankrijk

De opties voor de Franse signature pie in de overweldigende wereld van de patisserie zijn eindeloos. Is het misschien de tartelette met flinterdunne schijfjes appel? De oogstrelende miroir framboise met geleispiegel? De tarte tatin, de éclair of toch misschien het krokante laagjesgebak millefeuille? Wij kunnen haast niet kiezen want de Franse keuken heeft zo veel keuze aan tongstrelend gebak.

Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

> naar het recept voor millefeuille met chocolade en hazelnoten

Duitsland & Oostenrijk

Hoewel bij de gedachte aan Duits gebak de apfelstrudel en Schwarzwalder kirsch op het puntje van de tong liggen, komen dezen niet uit Duitsland. Deze heerlijke gebakjes komen namelijk uit Oostenrijk. Net als de Sachertorte, een heerlijke chocoladetaart met frisse abrikozengelei en een dikke laag chocoladeglazuur. Toen de Sachertorte in 1832 voor het eerst werd gemaakt door Franz Sacher werd hij meteen een hit. Natuurlijk eet je hem het lekkerste in Wenen, met een portie ‘slagobers’ en een grote ‘kaffee’. Wel echt Duits is de Herrentorte, een imposante chocoladetaart met compote van vossenbessen en marsepein.

apfelstrudel recept

> naar het recept voor apfelstrudel

Amerika

Tijdens Halloween en Thanksgiving staat in vele Amerikaanse ovens een pumpkin pie goudbruin te bakken. Deze pompoentaart bestaat uit een zandbodem en een zoete pompoenpuree met specerijen als kruidnagel, gember en kaneel. Of is toch de cheesecake meer ‘signature’? Deze gebakken taart van roomkaas en eieren tref je in menig koffie etentje in New York op de balie.
cheesecake international signature pies

> naar het recept voor cheesecake met gezouten karamel en chocolade

China

De Chinese maantaart wordt traditioneel gegeten in september en is ook in de rest van Azië immens populair. Het is een ronde pastei met een vulling van lotuszaad- of rodebonenpasta. In het midden vind je een gezouten dooier van een eendenei in het midden als symbool van de volle maan. Er wordt volop gevarieerd op de traditionele vulling met noten, chocolade, ijs, ananas of durian (ja, die beruchte stinkende vrucht). Ook zijn er hartige varianten van de bekende mooncake te vinden. Deze zijn gevuld met varkensvlees, ham, eend of paddenstoelen.

Mexico

Mexicanen zijn echte zoetekauwen en de zoete gebakjes vliegen je in dit land om de oren. Pastel de tres leches is een van de bekendste cakes van het land. Het is een biscuitgebak dat wordt gedrenkt in drie soorten melk: verdampte melk, gecondenseerde melk en room. Vaak wordt het gegeten op quinceañera-feestjes. De vijftiende verjaardag wordt in Mexico uitbundig gevierd en de pastel de tres leches geeft altijd acte de présence. Vanwege de vanilleslagroom en het heerlijke verse fruit is het de ideale feesttaart.

Pastel de tres leches uit het boek Comida Mexicana

> naar het recept voor pastel de tres leches

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.