Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Gegrilde avocado met harissa-hummus

Waanzinnig weekendmenu: barbecue recepten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Barbecue recepten

Alles van de grill, dat is wat je dit voorjaar wil! Daarom hebben wij een menu samengesteld met de lekkerste barbecue recepten. Van gegrilde avocado tot een tropical storm; dit zijn onze favoriete gerechten. Want de lekkerste barbecue recepten maak je echt niet alleen maar met grote stukken vlees, veel fruit en groente is minstens net zo lekker!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Op een broodje, in de salade of op de barbecue: avocado is een echte alleskunner. Door ‘m op grill te leggen krijgt de vrucht weer een hele andere smaak. De pit wip je eruit zodat je de holtes kan vullen met een harissahummus. Deze saus is het beste van twee werelden: een mix van de welbekende kikkererwtendip en een pittige Noord-Afrikaanse saus.

> naar het recept: gegrilde avocado met harissa-hummus

Gegrilde avocado met harissa-hummus

Hoofdgerecht

Dit weekend geen spareribs, burgers of spiesjes op de barbecue; wij gaan voor een goed stuk vlees. Koop bij de slager een lamsbout zonder bot en leg ‘m lang op de grill. Ondertussen snijd en meng je de ingrediënten voor de salsa. Wanneer het vlees klaar is, is het essentieel om het goed te laten rusten. Het zorgt ervoor dat de vleessappen zich herverdelen na de extreme hitte en maakt het vlees lekker sappig.

> naar het recept: zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa

Zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa

Nagerecht

Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht. Wat dacht je van bosbessen, sinaasappel, ananas en zelfs chocolate chip cookies? Het water loopt ons spontaan in de mond.

> naar het recept: tropical storm

tropical storm barbecue recepten

Lees meer over barbecueën:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!