Barbecue recepten

Alles van de grill, dat is wat je deze zomer wil! Daarom hebben wij een menu samengesteld met de lekkerste barbecue recepten. Van gegrilde avocado tot een tropical storm; dit zijn onze favoriete gerechten. Want de lekkerste barbecue recepten maak je echt niet alleen maar met grote stukken vlees. Veel fruit en groente is minstens net zo lekker!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Op een broodje, in de salade of op de barbecue: avocado is een echte alleskunner. Door ‘m op grill te leggen krijgt de vrucht weer een hele andere smaak. De pit wip je eruit zodat je de holtes kan vullen met een harissa-hummus. Deze saus is het beste van twee werelden: een mix van de welbekende kikkererwtendip en een pittige Noord-Afrikaanse saus.

Gegrilde avocado met harissa-hummus

> naar het recept voor gegrilde avocado met harissa-hummus

Hoofdgerecht

Dit weekend geen spareribs, burgers of spiesjes op de barbecue; wij gaan voor een goed stuk vlees. Koop bij de slager een lamsbout zonder bot en leg ‘m lang op de grill. Ondertussen snijd en meng je de ingrediënten voor de salsa. Wanneer het vlees klaar is, is het essentieel om het goed te laten rusten. Het zorgt ervoor dat de vleessappen zich herverdelen na de extreme hitte en maakt het vlees lekker sappig.

Zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa

> naar het recept voor zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa

Nagerecht

Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht. Wat dacht je van bosbessen, sinaasappel, ananas en zelfs chocolate chip cookies? Het water loopt ons spontaan in de mond.

tropical storm barbecue recepten

> naar het recept voor tropical storm

Lees meer over barbecueën: