Lees verder onder de advertentie
Barbecue recepten
Lees verder onder de advertentie
Alles van de grill, dat is wat je dit voorjaar wil! Daarom hebben wij een menu samengesteld met de lekkerste barbecue recepten. Van gegrilde avocado tot een tropical storm; dit zijn onze favoriete gerechten. Want de lekkerste barbecue recepten maak je echt niet alleen maar met grote stukken vlees, veel fruit en groente is minstens net zo lekker!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Op een broodje, in de salade of op de barbecue: avocado is een echte alleskunner. Door ‘m op grill te leggen krijgt de vrucht weer een hele andere smaak. De pit wip je eruit zodat je de holtes kan vullen met een harissa–hummus. Deze saus is het beste van twee werelden: een mix van de welbekende kikkererwtendip en een pittige Noord-Afrikaanse saus.
> naar het recept: gegrilde avocado met harissa-hummus
Hoofdgerecht
Dit weekend geen spareribs, burgers of spiesjes op de barbecue; wij gaan voor een goed stuk vlees. Koop bij de slager een lamsbout zonder bot en leg ‘m lang op de grill. Ondertussen snijd en meng je de ingrediënten voor de salsa. Wanneer het vlees klaar is, is het essentieel om het goed te laten rusten. Het zorgt ervoor dat de vleessappen zich herverdelen na de extreme hitte en maakt het vlees lekker sappig.
> naar het recept: zomers lamsvlees met tomaten-kappertjessalsa
Nagerecht
Fruit op de barbecue, kan dat? Jazeker. Want dat is het mooie aan grillen met een rookplank: je kunt hem ook voor ingrediënten gebruiken die je niet per se op een barbecue verwacht. Wat dacht je van bosbessen, sinaasappel, ananas en zelfs chocolate chip cookies? Het water loopt ons spontaan in de mond.
> naar het recept: tropical storm
Lees meer over barbecueën:
Milieuvriendelijker barbecueën: zo doe je dat
De belangrijkste BBQ basics volgens Jord Althuizen
No waste: dit maak je met de leftovers van de BBQ
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.
Lees verder onder de advertentie