Maandag

Zin in een lichte maaltijd om de week goed en gezond te beginnen? Maak deze salade caprese met gegrilde bimi. Serveer er evt. wat lekker knapperig brood bij.

salade caprese met bimi

>  naar het recept voor salade caprese met gegrilde bimi

Dinsdag

Stamppot eten kan het hele jaar door vinden wij. Deze versie met tuinbonen en makreel is lekker licht van smaak en perfect voor deze tijd van het jaar.

6 zomerstamppotje met bonen

> naar het recept voor zomerstamppotje met bonen

Woensdag

Een ovenschotel bomvol smaak, dat is deze bakplaat van Rukmini Iyer. De zachte aubergines met de knapperige grantaatappel en de romige feta, mmm.

> naar het recept voor aubergines in kanaal met feta

Donderdag

Bietjes eens op een andere manier eten? Maak deze tortilla’s met gepofte biet. Eenmaal zo gegeten, wil je je bietjes nooit meer anders!

Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Foto: Eddy Haitjema

> naar het recept voor tortilla’s met gepofte bieten

Vrijdag

Dit is onze favoriete soep allertijden. Heerlijk romig door de bloemkool, kruidig door de tikka masala en met een lekkere bite door de makreel. Lekker om naanbrood in te dippen.

Tikka Masala-bloemkoolsoep

> naar het recept voor Tikka Masala-bloemkoolsoep

Zaterdag

Heb je vrienden over de vloer die blijven eten? Maak iets wat je makkelijk kunt delen, zoals deze bladerdeegtaart. Vul hem met wat jij lekker vindt, zoals pittig gehakt en geitenkaas.

> naar het recept voor bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas

Zondag

Regent het? Maakt niet uit! Jij duikt lekker de hele middag de keuken in voor dit gerecht met pulled lamb. Dit is echt een feestje op je bord en alle moeite waard!

Grove tuinbonenpuree met pulled lamb

> naar het recept voor grove tuinbonenpuree met pulled lamb