Maandag
Zin in een lichte maaltijd om de week goed en gezond te beginnen? Maak deze salade caprese met gegrilde bimi. Serveer er evt. wat lekker knapperig brood bij.
> naar het recept voor salade caprese met gegrilde bimi
Dinsdag
Stamppot eten kan het hele jaar door vinden wij. Deze versie met tuinbonen en makreel is lekker licht van smaak en perfect voor deze tijd van het jaar.
> naar het recept voor zomerstamppotje met bonen
Woensdag
Een ovenschotel bomvol smaak, dat is deze bakplaat van Rukmini Iyer. De zachte aubergines met de knapperige grantaatappel en de romige feta, mmm.
> naar het recept voor aubergines in kanaal met feta
Donderdag
Bietjes eens op een andere manier eten? Maak deze tortilla’s met gepofte biet. Eenmaal zo gegeten, wil je je bietjes nooit meer anders!

Foto: Eddy Haitjema
> naar het recept voor tortilla’s met gepofte bieten
Vrijdag
Dit is onze favoriete soep allertijden. Heerlijk romig door de bloemkool, kruidig door de tikka masala en met een lekkere bite door de makreel. Lekker om naanbrood in te dippen.
> naar het recept voor Tikka Masala-bloemkoolsoep
Zaterdag
Heb je vrienden over de vloer die blijven eten? Maak iets wat je makkelijk kunt delen, zoals deze bladerdeegtaart. Vul hem met wat jij lekker vindt, zoals pittig gehakt en geitenkaas.
> naar het recept voor bladerdeegtaart met pittig gehakt en geitenkaas
Zondag
Regent het? Maakt niet uit! Jij duikt lekker de hele middag de keuken in voor dit gerecht met pulled lamb. Dit is echt een feestje op je bord en alle moeite waard!
> naar het recept voor grove tuinbonenpuree met pulled lamb