Voor één keer neemt Yvonne het stokje over van Willem voor een volledig vegetarisch weekmenu. Ze schreef in een blog hoe een jaar lang vegetarisch eten haar is bevallen. Dit zijn haar lievelingsrecepten. Van aubergines uit de oven tot soep en zelfgemaakte pasta.

Maandag

Je zou denken dat dit echt een weekendgerecht is, zo met die rode wijn erbij. Maar ook op een drukke doordeweekse dag bieden deze aubergines uitkomst. De oven doet het werk voor je. Onthoud alleen dat je de aubergines nog 30 minuten moet weken, dus begin op tijd.

> Naar het recept voor aubergines uit de oven

Dinsdag

Kaas is de baas. In het leven én in dit recept. Als je mij, Yvonne, een beetje kent weet je dat ik niet zonder kaas kan. Deze bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas is dus logischerwijs een favoriet. De puree is supervullend en een stukje vlees erbij mis je dus echt niet.

> naar het recept voor bloemkoolpuree met witlof en blauwe kaas

witlof bloemkoolpuree met blauwe kaas

Woensdag

Die vegetarische spekjes zijn dus echt een uitkomst vind ik! In deze pasta carbonara is het zoute van de spekjes wel welkom. Je kunt de spekjes ook vervangen door gerookte amandelen, dat geeft ook een lekkere smaak en bite.

> naar het recept voor pasta carbonara

pasta carbonara

Donderdag

Soep is altijd goed! En heel makkelijk om vegetarisch te maken. Ik maak soep vaak van restjes groente die ik over heb. Een halve courgette en wat wortels of wat zoete aardappels en paprika. Even aanfruiten in de pan met knoflook en ui, groentebouillon erbij en pureren maar. Simpel!

> naar het recept voor paprika-venkelsoep

Paprika-venkelsoep

Vrijdag

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb op vrijdag nooit zoveel puf om te koken. Deze nacho-bowl is dan perfect. Wel lekker vullend door de peulvruchten erin. Een rood wijntje erbij, op de bank, Netflix aan en genieten van de vrije dagen in het vooruitzicht!

> naar het recept voor vega nacho’s met kikkererwten

Zaterdag

Noten toevoegen aan je vegetarische gerecht is vanwege de vetten en eiwitten altijd een goed idee. Walnoten zijn misschien wel de grootste smaakmakers in notenland. In plaats van ze alleen als finishing touch te gebruiken, maken we er in dit gerecht echt een saus van.

> naar het recept voor pompoenravioli met romige walnotensaus

pompoenravioli met romige walnotensaus

Zondag

Dit is echt mijn allerlievelingsgerecht: dal met gevulde naan. Voor mij als koukleum is er geen betere manier om mezelf op te warmen. Als je geen zin of tijd hebt om zelf naanbrood te maken, kun je ze ook kant-en-klaar kopen. Doe ik ook heel vaak en die smaken prima!

> naar het recept voor dal met gevulde naan

dal