Maandag

Deze week genieten we op #meatlessmonday van pittige falafel met tahinsaus en dukkah. Dit is een heerlijke vegafavoriet die nooit gaat vervelen, maar dan met een verrassende twist. Heb je wat te vieren op de eerste dag van de week of juist een opsteker nodig? Bij dit gerecht geven we je ook een lekkere biertip.

> Naar het recept voor pittige falafel met tahinsaus en dukkah

Dinsdag

Gezond, licht en smaakvol: precies wat we nodig hebben op dinsdag. December is misschien wel de beste maand om van knolgerechten te genieten en daarom mag deze knolselderijsoep met chorizo-olie in dit weekmenu niet ontbreken. Net even anders dan wat je gewend bent en misschien nog wel lekkerder ook.

> Naar het recept voor knolselderijsoep met chorizo-olie

knolselderijsoep

Woensdag

Heb je halverwege de week zin om iets te bestellen? Niet nodig, je maakt noedels met garnalen net zo makkelijk zelf. Voor deze versie maken we gebruik van soba noedels. Deze noedels zijn gemaakt van boekweit en bevatten daardoor een stuk meer mineralen dan de reguliere variant.

> Naar het recept voor soba-noodles met garnalen

soba noodles met garnalen

Donderdag

Verwen jezelf op deze donderdag met een echte klassieker: pasta carbonara. Uiteraard zonder room, maar mét kinnebakspek. Precies zoals de Italianen het bedoeld hadden toen dit gerecht het levenslicht zag.

> Naar het recept voor pasta carbonara

Pasta carbonara

Vrijdag

Vrijdag de dertiende mag dan bestempeld worden als ongeluksdag, van dit recept voor harissavis uit de oven worden wij anders héél blij. Dit gerecht ziet er indrukwekkend uit, maar is stiekem in een handomdraai gemaakt. Perfect om het weekend mee te verwelkomen

> Naar het recept voor harissavis uit de oven

Harissavis uit de oven

Zaterdag

De zaterdag vraagt om een gerecht waar iedereen blij van wordt. Daarom kiezen we voor een heerlijke vegetarische bhaji burger. Met dit recept kun je eindeloos varieren, bijvoorbeeld door iedere keer andere groentes en/of andere currypasta te gebruiken. Yum!

> Naar het recept voor de bhaji burger

bhaji burger

Zondag

Op zondag mag alles net even wat langzamer gaan, zo ook het garen van onze favoriete gerechten. Tover je slowcooker maar uit de kast, want we gaan een heerlijke rendang met rijst en pittige boontjes maken. Terwijl jij geniet van je favoriete films of serie, ruik je de heerlijke geuren van jouw avondeten. We weten dat het lastig is om van dit lekkers af te blijven, maar als je er acht uur lang van af kunt blijven, wordt dit gerecht echt het lekkerst.

> Naar het recept voor rendang met rijst en pittige boontjes

Tip! Wil je dit lekkere weekmenu altijd terug kunnen vinden? Bewaar hem dan op Pinterest.