Maandag

Wow, volgende week is het al kerst! Met deze gerechten tellen we af naar twee dagen vol culinaire hoogstandjes. Misschien is dit #meatlessmonday-gerecht wel net zo lekker als jouw kerstmenu. Vandaag eten we namelijk Stroganoff met vegetarische spekjes. Echt echt hartvewarmend gerecht, mhhh.

> Naar het recept voor Stroganoff met vegetarische spekjes

stroganoff

Dinsdag

Deze lamssteaks met parelcouscous zijn dé perfecte voorbereiding op de feestdagen. Parelcouscous is een lekker graan dat wat ronder en groter is dan de gewone versie. Deze topper zal je dan ook op de juiste manier verbazen.

> Naar het recept voor lamssteaks met parelcouscous

lamssteaks met parelcouscous

Woensdag

Kabeljauw en broccoli zijn een heerlijke combinatie. Laat dat nou net hét gerecht zijn wat we vanavond op tafel zetten. Deze lekkere vis omwikkel je met filodeeg en gaat daarna de oven in.

> Naar het recept voor kabeljauwpakketjes met broccoli

Donderdag

De vergeten groenten staan vandaag volop in de schijnwerpers, want we gaan koken met aardpeer en pastinaak. In dit gerecht worden ze vergezeld door pompoen en een lekkere dip van skyr en karwijzaad.

> Naar het recept voor geroosterde aardperen, pastinaak en pompoen

geroosterde aardpeer

Vrijdag

De werkweek zit er weer op! Daarom maken we er een Mexicaans feestje van met kipfajita’s. Nodig gerust al je vrienden uit en zet alle ingrediënten los op tafel zodat iedereen zijn eigen variant kan samenstellen. Dit zorgt gegarandeerd voor een gezellige avond.

> Naar het recept voor kipfajita’s

kipfajita

Zaterdag

Is het geen plaatje? Deze gevulde flespompoen met roomsaus en boerenkool gaat hoe dan ook je dag maken. Het is even wat werk, maar je krijgt het dubbel en dwars terug op het gebied van smaak.

> Naar het recept voor gevulde flespompoen met roomsaus en boerenkool

gevulde pompoen

Zondag

Toe aan een tripje naar Azië? Doe je ogen dicht terwijl je een hap neemt van deze open bao met char siu. Char-wattes? Dit is de benaming voor geroosterd gemarineerd varkensvlees met een felrode kleur. Smullen maar!

> Naar het recept voor open bao met char siu

Tip! Wil je dit lekkere weekmenu altijd terug kunnen vinden? Bewaar hem dan op Pinterest.

open bao met char siu