Advertentie
Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!
Wat eten we vandaag?
De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!
We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot hoofdgerechten om mee uit te pakken in het weekend.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Weekmenu
Maandag 15 april tot en met zondag 21 april:
Maandag
Bucatini met bloemkool alla palermitana
Bucatini, deze holle ‘spaghetti’ kun je niet slurpen… Lekker is het wel! In Palermo kunnen ze er geen genoeg van krijgen, zeker niet in combinatie met bloemkool.
Naar het receptDinsdag
Kipschnitzel met radijspickles
Bij een schnitzel serveren ze in Duitsland altijd een partje citroen. Maar dat zuurtje kun je nog veel beter toevoegen met je zelfgemaakte inlegde radijsjes!
Naar het receptWoensdag
Courgettesoep met munt
Een kommetje soep is heerlijk op een doordeweekse dag. Maak dus gerust extra veel; dan kun je de hele week vooruit.
Naar het receptDonderdag
Sesamzalm met srirachasaus
Weinig gerechten zijn zo eenvoudig te maken als zalm uit de oven. Door de vis te paneren in sesam krijgt ‘ie een knapperig korstje.
Naar het receptVrijdag
Calzones met champignon-tomatenvulling
Het weekend luiden we goed in met zelfgemaakte pizza. Door ze dubbel te vouwen kun je ze vullen met champignons en verse tomaten.
Naar het receptZaterdag
Citroenrisotto met rivierkreeftjes
Krijg je vanavond eters? Maak dan de Italiaanse klassieker met citroen en rivierkreeftjes. Daar maak je indruk mee!
Naar het receptZondag
Donuts met pulled chicken
Voor de zondagavond of middag? Met deze donuts ben je de hele dag zoet, al smaken ze niet zo… Dit recept is alleen al de moeite waard vanwege de verbaasde gezichten!
Naar het receptVorig weekmenu
Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van 8 april tot en met zondag 14 april. Vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.
Gepofte aardappel niçoise
Gebakken aubergine met harissa en gestoofde linzen
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven
Appel-bietensalade met gerookte makreel
Japanse pannenkoek (okonomiyaki)
Chorizo-empanada’s met spinazie en manchego
Biefstuk met misoboter en togarashi-frietjes
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.