Maandag
Inpakken & opeten! Op deze #meatlessmonday gaan we voor mosterdkrieltjes ‘en papillotte’ met sjalot en tuinkers.
> Naar het recept voor mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers
Dinsdag
Zo makkelijk kan het zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Vervang de speltkorrels gerust door je favoriete graan als ze bij jou in de buurt lastig te krijgen zijn.
> Naar het recept voor appel-bietensalade met gerookte makreel
Woensdag
Al voor je de braadslede in de oven schuift, wordt je gelukkig van deze Griekse schotel. Om nog maar te zwijgen over hoe blij je wordt als je hem er gaar en wel weer uithaalt.
> Naar het recept voor Griekse schotel met lamsgehaktballetjes, feta en tomaat
Donderdag
In deze dampende kom bouillon komen de smaken van Japan samen. Dit gerecht is perfect om mee op te warmen na je wandeling.
> Naar het recept voor udonnoedels met soja-eieren
Vrijdag
Net zoals pulled pork, maar dan wel plantaardig! De shiitakes worden pittig gekruid en gelakt met barbecuesaus. Je krijgt een vega broodje met heerlijke ‘vleessmaken’.
> Naar het recept voor wraps met pulled shiitakes, rodekoolsalade en muntsaus
Zaterdag
In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de mocueca baiana, maar probeer de capixaba ook zeker eens uit!
> Naar het recept voor moqueca baiana
Zondag
Holy ravioli! Dit gerecht brengt een beetje uitdaging met zich mee, maar is oh zo smaakvol. Ook leuk om samen met je wederhelft te maken en de pastamachine eens uit te proberen.
> Naar het recept voor ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: