Maandag
Deze week doet Foodies mee aan de Nationale Week zonder Vlees! Jij ook? Begin je week dan gelijk goed met kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake.
> Naar het recept voor kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake
Dinsdag
Veggielicious! Ga vandaag voor een next level lasagne boordevol heerlijke groenten. Wedden dat je nog een tweede keer opschept?
> Naar het recept voor groentelasagne
Woensdag
Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor een vegan en een meer vezelrijke variant. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!
> Naar het recept voor vegan pho
Donderdag
Voor deze variant van paella doet je oven al het werk: makkelijk én foolproof!
> Naar het recept voor oven-paella met tomaten en olijven
Vrijdag
Perfect om je weekend mee te beginnen: orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper. De geroosterde amandelen zijn een prima alternatief voor kaas, ze geven de pasta het lekkere zoutje.
> Naar het recept voor orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
Zaterdag
Jackfruit is een favoriet van veel vegetariërs en vegans, aangezien hét de perfecte vervanger is van pulled pork door zijn draadjesvleesachtige structuur. Maar wist je dat hem ook heel goed kunt gebruiken als vulling van je groente? Probeer dit gerecht maar eens!
> Naar het recept voor gevulde aubergine met jackfruit en yoghurtsaus
Zondag
Deze paddenstoelenburger is net zo lekker als-ie eruitziet. Het is bovendien een goeie vleesvervanger, door de toevoeging van noten en bonen. Voor de variant op de foto zijn kastanjechampignons en shiitake gebruikt, maar kies vooral de soorten die jij het lekkerst vindt.
> Naar het recept voor paddenstoelenburger
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: