Extra deze week in het weekmenu: bij ieder gerecht vind je de beste wijntips met de wijnen van supermarkt PLUS. Wist je dat PLUS al voor de 9e keer is uitgeroepen tot Wijn Supermarkt van Nederland? Daar moet op getrakteerd worden! Van 18 t/m 24 april krijg je 25 procent korting op iedere fles en 50 procent korting per doosje wijn. Bestel je wijn via plus.nl of via de PLUS app.
Maandag
Op maandag ga je voor gezond en veel smaak met deze frisse couscoussalade. De zhug geeft de salase lekker veel pit!
Dit drink je erbij: Primosole – Pinot Grigio. Een frisse pinot grigio met aroma’s van appel, peer en citrusfruit. Gaat goed bij lichte gerechten, salades, garnalen of lichte pasta’s.
> naar het recept voor couscoussalade met bloemkool en zhug
Dinsdag
Het fijne aan een quiche vinden wij dat er altijd wel iets overblijft en je de volgende dag dus een heerlijke en snelle lunch hebt! Serveer er eventueel een salade bij.
Dit drink je erbij: Stoney Creek – Rosé. Een blend van de beroemde shiraz en de minder bekende petit verdot. Lekker fruitig met een hint van aardbeien en kersen.
> naar het recept voor tomatentaart met olijfoliedeeg
Woensdag
Een makkelijk en snel gerecht voor de woensdag. Door de sesamzaadjes maak je de gamba’s net even wat specialer. De komkommer maakt het geheel lekker fris en geeft het een crunch.
Dit drink je erbij: Lello – Douro, een bijzonder intense wijn afkomstig uit de Douro-vallei in Portugal. Gaat goed met zomerse salades, vis en schelp- en schaaldieren.
> naar het recept voor Gamba’s met sesam en komkommer
Donderdag
Een salade kan altijd, ook als het nog geen dertig graden is buiten. Deze salade serveer je warm en voelt door het gepocheerde ei en het spek lekker stevig aan. Serveer evt. met brood.
Dit drink je erbij: Réserve prestige – AOP Côtes du Rhône rosé. Zeer aromatisch met een krachtige geur van cassis, kersen en bramen. Ideale rosé voor bij de barbecue, salades of als aperitief.
> naar het recept voor warme linzen-roodlofsalade met gepocheerd ei en spek
Vrijdag
Met deze visstoof waan je je bijna op een Frans terras in de zon. Enige nadeel? Je moet zelf koken. Maar dat is gelukkig zo gepiept.
Dit drink je erbij: Nada Mas – Verdejo-sauvignon blanc. Volledig biologisch. Voor wie houdt van een glas droge witte wijn. Lekker bij salade, gegrilde vis en schelp- en schaaldieren.
> naar het recept voor visstoof met peterselie en schelpdieren
Zaterdag
Op zaterdag nemen we de tijd om wat lekkers te bereiden. We gaan voor een groot en goed stuk vlees, deze entrecote met gegrilde groenten en een frisse salsa.
Dit drink je erbij: Stoney Creek – Shiraz grenache & petit verdot. Een karakteristieke wijn door zijn peperigheid. Een perfecte begeleider van rood (bij voorkeur gegrild) vlees.
> naar het recept voor entrecote met gegrilde groene asperges en papriksalsa
Zondag
Pasta, maar dan net even anders. Een heerlijk gerecht met Mexicaanse invloeden. Beter de week afsluiten kan bijna niet!
Dit drink je erbij: Villa Mondi – Valpolicella Ripasso. Een wijn uit de Veneto en een van de beroemdste wijnen van Italië. Gaat goed met pasta en rood vlees.
> naar het recept voor Mexicaanse pastaschotel met gestoofd rundvlees