Maandag
Het is de week van kerst en daarom gaan we doordeweeks voor snelle en gezonde maaltijden. Met de feestdagen sta je namelijk al lang genoeg in de keuken. Ook dit kerst weekmenu starten we met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag staat een er een lekkere pasta op het menu. De combinatie van ui, wortel en bleekselderij wordt ook wel ‘soffritto’ genoemd en vormt de basis van veel Italiaanse sauzen.
> naar het recept voor pappardelle al ragu van witte bonen
Dinsdag
Don’t worry, eat a curry. Dit is een heerlijke variant met bloemkool, tomaat en spinazie. En het beste? In een halfuurtje staat dit gerecht op tafel.
> naar het recept voor bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
Woensdag
Een heerlijke plantaardige fajita bowl met plantaardige kip en avocado. Door het toevoegen van jalapeño peper heeft deze bowl lekker veel pit.
> naar het recept voor vegan fajita bowl
Donderdag
Deze lekkere snelle salade maak je in 15 minuutjes. Zo houd je ook nog wat tijd over om misschien al wat voorbereidingen voor het kerstdiner te doen. Of maak juist éxtra veel salade, heb je morgen ook nog een lekkere lunch!
> naar het recept voor Griekse tortellinisalade
Vrijdag
Het is kerstavond. Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.
> naar het recept voor kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas
Zaterdag
Krijg je vandaag gasten voor het kerstdiner? Met een kerstkalkoen maak je sowieso indruk. Een waar spektakelstuk op je tafel. En daarnaast ook nog eens heel erg lekker!
> naar het recept voor kerstkalkoen
Zondag
Je hebt je buikje vast al flink rond gegeten de afgelopen dagen. Daarom staat er vandaag een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op het menu: Beet Wellington. De lichtere variant van de klassieker en daarmee de perfecte afsluiter van dit kerst weekmenu.
> naar het recept voor Beet Wellington
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: