Vegetarisch weekmenu
Afgelopen week verscheen onze Foodies Vega Special. Deze special brengen we samen met De Vegetariërsbond uit. Het magazine staat boordevol vegetarische (en vegan) recepten. Om je vingers bij af te likken! Het grote voordeel? Je hoeft helemaal geen vegetariër te zijn. De recepten zijn namelijk toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zit elk gerecht vol met smaak! Laat je inspireren met ons vegetarisch weekmenu, gevuld met recepten uit de special!
Maandag
Traditioneel gezien starten we ons weekmenu altijd met #MeatlessMonday. Door het vegetarisch weekmenu verandert dit in #MeatlessEveryday! We trappen af met heerlijke courgette. Gefrituurd en met een crème van witte bonen. Dit wil je toch niet missen?!
> naar het recept voor gefrituurde courgette met witte-bonencrème en rozijnensalsa
Dinsdag
Een verse burger in 35 minuten op tafel? Jazeker! En dan ook nog eens volledig vegetarisch. Probeer nu deze Korean fried tofu burger. De naam verklapt het al, je maakt deze burger namelijk met tofu. Samen met de pittige saus tover je een heerlijke maaltijd tevoorschijn!
> naar het recept voor KFT burger
Woensdag
Koekjes als avondeten? This must be heaven! In het vegetarisch weekmenu maken we op woensdag deze fantastische gekruide koekjes van zoete aardappel. De bietensalade geeft het geheel een wat zoete smaak. Veel groenten in weinig tijd. Klinkt goed, of niet?
> naar het recept voor gekruide zoete-aardappelkoekjes met bietensalade
Donderdag
Pasta mag natuurlijk niet ontbreken in een gevarieerd vegetarisch weekmenu. We beloven je dat deze pasta nóg lekkerder smaakt dan dat ‘ie eruit ziet. Pesto van pistachenoten is niet alleen gezond, het is ook nog eens erg smaakvol.
> naar het recept voor pasta met pistachepesto en pangrattato
Vrijdag
Steek de grill of barbecue maar aan, het is bijna weekend! Heb je weleens little gem gegrild? Nee? Je weet niet wat je mist? Zeker met romesco en granaatappel. Dit is dan ook niet voor niets één van de favorieten bij ons op de redactie.
> naar het recept voor gegrilde little gem met romesco en granaatappel
Zaterdag
Tomaten zijn ontzettend veelzijdig. Maak er een heerlijke soep of saus van. Of zelfs een hartige tarte tatin! Wat dacht je van deze tomatengalette? De geklopte feta maakt ‘m nog veel lekkerder. Weet je wat het fijnste is aan dit recept? De oven doet het meeste werk! Met ons vegetarisch weekmenu hou je ook nog eens tijd over.
> naar het recept voor tomatengalette met geklopte feta
Zondag
We sluiten het vegetarisch weekmenu heerlijk af. Heb je namelijk al weleens gekookt met orzo? Deze pastasoort is qua grootte vergelijkbaar met een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in soep en salades. Of in deze ovenschotel met paprika en olijven. De verse kruiden zorgen voor een boost aan smaak.
> naar het recept voor orzo met paprika en olijven
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: