Maandag

Vandaag staat er een focaccia op het menu. Net als altijd gaan we voor een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Wij maken de focaccia net wat anders dan de Italianen: met spruitjes, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui.

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Focaccia met spruitjes

> naar het recept voor focaccia met spruitjes, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui

Dinsdag

Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je pad thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen. Dit gerecht is perfect voor op een drukke dinsdag want je zet de noodles al binnen een half uurtje op tafel.

Pad thai

> naar het recept voor pad thai

Woensdag

Appels en bietjes zijn een gouden combinatie. Voeg er ook nog wat gerookte makreel aan toe en je hebt een waar feestje op je bord.  Lekker gezond om de week mee te breken.

Appel-bietensalade met gerookte makreel

> naar het recept voor appel-bietensalade met gerookte makreel

Donderdag

Het lijkt even wat werk maar deze pastaschelpen met worst en cavolo nero zijn in een handomdraai klaar. De oven doet namelijk het meeste werk! Kan je geen cavolo nero vinden? Je kan eventueel ook boerenkool gebruiken.

Pastaschelpen met worst en cavolo nero menu

> naar het recept voor pastaschelpen met worst en cavolo nero

Vrijdag

Zin in een beetje afwisseling? Maak voor het hele gezin lamskoteletjes. Lekker met een speciaalbiertje erbij want het is weekend!

lamskoteletjes menu

> naar het recept voor harissa lamskoteletjes met tahin-yoghurtsaus

Zaterdag

Balchao is een traditioneel Goaans gerecht dat bijna iedere familie maakt. Vaak maak je het met garnalen, maar ook deze versie van balchao met varkensvlees is onweerstaanbaar. De saus van chili, azijn, knoflook en zwarte peper heeft een rijke consistentie en kleeft heerlijk aan het malse vlees. Staat ‘ie dit weekend bij jou op het menu?

Gestoofd varkensvlees balchao menu

> naar het recept voor gestoofd varkensvlees balchao

Zondag

Zondag is en blijft bakdag. Vandaag staat er een kruidige kooltaart op het menu. Maak je geen zorgen, de kool gaar je niet zoals je oma vroeger. Dit is een kuidige, knapperige taart waarin je de kool nog kunt herkennen.

kruidige kooltaart

> naar het recept voor kruidige kooltaart