Maandag

We beginnen de week goed met een heerlijke pizza bianca. De pizza is ‘wit’ van kleur omdat er geen tomatensaus op zit. Wel is de pizza rijkelijk belegd met verschillende groentes en afgetopt met brie. We maakten dit recept in samenwerking met De Vegetariërsbond. Perfect voor een #MeatlessMonday in het weekmenu!

weekmenu: Pizza bianca met groene asperges en brie

> naar het recept voor pizza bianca met groene asperges en brie

Dinsdag

Na de pizza van gisteren is het vandaag tijd voor wat meer groentes op je bord. Deze frittata zit boordevol verschillende groentes én smaak. De jalapeño’s geven het gerecht net dat beetje pit. Maak een extra portie en je hebt gelijk morgen een lekkere lunch!

weekmenu: Tex-mex groentefrittata

> naar het recept voor tex-mex groentefrittata

Woensdag

Een soepje breekt zo lekker de week. Ga op woensdag voor deze verrassende uien-misosoep in ons weekmenu. De Japanse sojapasta miso geeft de soep een echte umami smaak. Heerlijk in combinatie met de sesam-kaascroutons voor een lekkere bite.

zo maak je soep nog smaakvoller:uien misosoep

> naar het recept voor uien-misosoep met sesam-kaascroutons

Donderdag

Heb je weinig tijd maar wil je wel indruk maken? Ga dan voor deze heerlijke pasta met garnalen en saffraanboter! Binnen 20 minuten staat de pasta op tafel, wel zo fijn aan het einde van de werkweek. De saffraan geeft de pasta een heerlijke smaak en prachtige kleur.

Orecchiette met garnalen en saffraanboter

> naar het recept voor orecchiette met garnalen en saffraanboter

Vrijdag

Het is weekend! Tijd om uitgebreid te kokkerellen. Maak warmgerookte zalm met je eigen hollandaisesaus. Dat de zalm warmgerookt is, betekent niet dat je de zalm ook warm moet eten. Serveer de zalm gerust lauwwarm of op kamertemperatuur. Enjoy!

weekmenu: warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus

> naar het recept voor warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus

Zaterdag

Jackfruit is de ideale vleesvervanger omdat het andere smaken goed op neemt. Hussel de specerijen en de jackfruit dus goed door elkaar. De broodjes maak je vandaag zelf in het weekmenu. De prachtige rode kleur krijgt het deeg van bietensap want groentesap is niet alleen lekker in je smoothie.

groentesap Bieten-burgerbuns met pulled jackfruit

> naar het recept voor bieten-burgerbuns met pulled jackfruit

Zondag

Zondag is bakdag. Maak vandaag een Turkse börek met het Midden-Oosterse kruidenmengsel za’atar. De geroosterde pompoen maakt deze variant ideaal voor de herfst.

weekmenu: Börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

> naar het recept voor börek met geroosterde pompoen, feta en snijbiet

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.