Maandag

We trappen het weekmenu af met heerlijke halloumikebabs. In een burger, aan een spies en zelfs in loempia’s. Deze heerlijke Cypriotische grillkaas is een echte alleskunner en ideaal voor een #MeatlessMonday! We maakten dit eerste recept van het weekmenu in samenwerking met De Vegetariërsbond. Serveer de spiesen met tzatziki en warm brood.

Halloumikebabs met tzatziki

> naar het recept voor halloumikebabs met tzatziki 

Dinsdag

Met deze Indiase viscurry ben je gegarandeerd van een gerecht vol smaak. De curry smaakt heerlijk zoet door de ananas en tegelijkertijd pittig door de kruiden. Het Indiase specerijenmengsel Panch Phoran en Kashmiri chilipoeder vind je bij de (Indiase) toko’s. De overige ingrediënten zijn gelukkiger wat makkelijker te vinden bij je plaatselijke supermarkt. Waar wacht je nog op? Enjoy!

Viscurry met ananas en kokos (weekmenu)

> naar het recept voor viscurry met ananas en kokos

Woensdag

De pasta puttanesca kenmerkt zich door de eenvoudige ingrediënten die elke Italiaan in huis heeft: kappertjes, tomaat, knoflook en chili. Van oorsprong staat deze pasta bekend als voedsel voor de armen, omdat het van restjes gemaakt werd. De pasta is vol van smaak en staat lekker snel op tafel. Binnen 15 minuten ben je klaar. Ideaal voor doordeweeks!

Spaghetti puttanesca met tonijn

> naar het recept voor spaghetti puttanesca met tonijn 

Donderdag

Deze filotaart met curry-aardappels en kikkererwten ziet er niet alleen prachtig uit, maar zit ook boordevol smaak. Als je de (zeep)smaak van koriander niet kan waarderen, laat je deze kruiden gewoon weg of vervang je het met peterselie.

Filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

> naar het recept voor filotaart met curry-aardappels en kikkererwten

Vrijdag

Krijg je al trek? Deze gnocchi met champignons en parmezaan is echte comfortfood. De gnocchi kan je zelf maken maar is ook kant-en-klaar in de supermarkt te koop voor wanneer je wat minder tijd hebt. Eet smakelijk!

weekmenu-Gnocchi met champignons en parmezaan

> naar het recept voor gnocchi met champignons en parmezaan 

Zaterdag

Tomatentaart met olijfoliedeeg; dat kunnen alleen Italianen bedenken! Op een drukke zaterdag is deze tomatentaart ideaal. Maak hem ‘s ochtends en schuif hem aan het einde van de dag weer even opnieuw de oven in om op te warmen. Zo houd je de hele dag over voor andere leuke dingen. Gebruik goede tomaten – het liefst Italiaanse – want dat proef je!

tomatentaart met olijfoliedeeg

> naar het recept voor tomatentaart met olijfoliedeeg

Zondag

We sluiten dit weekmenu af met een gerecht waar je indruk mee maakt. Deze eendenborst met laurier en amandelen is perfect voor als er gasten bij je komen eten. Je staat namelijk niet te lang in de keuken en bent binnen een halfuurtje klaar. Zo houd je genoeg tijd over voor gezelligheid en sluit je de week perfect af!

weekmenu-wintergerechten

> naar het recept voor eendenborst met laurier en amandelen

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.