Maandag
We trappen de week af met een #MeatlessMonday! We maakten dit eerste recept van het weekmenu in samenwerking met De Vegetariërsbond. Als een echte Italiaan maak je de pesto en gnocchi zelf. Voor dat mooie ribbeltje in de gnocchi kan je een gnocchiplankje of gewoon een vork gebruiken. Succes!
> naar het recept voor gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
Dinsdag
Op de redactie van Foodies zijn wij gek op mosselen! Jij ook? Dan moet je echt eens dit recept proberen. Weer eens wat anders dan de mosselen stomen in bier of wijn. De Italiaanse worst ‘nduja geeft een heerlijke pittige smaak af. Ben je nog niet bekend met ‘nduja? In deze blog leggen we je alles uit over deze Italiaanse delicatesse.
> naar het recept voor mosselen met ‘nduja
Woensdag
De week is door midden! Door de alle drukte kunnen wij ons voorstellen dat je geen tijd (of zin) hebt om lang in de keuken te staan. No worries, dit receptje staat binnen 25 minuutjes op tafel. Hoe fijn is dat! Geniet van de noodles maar vooral van de sticky kip.
> naar het recept voor roerbak met noedels, sticky kip en paprika
Donderdag
Wij eten graag snel en gezond. Daarom halverwege dit weekmenu een recept voor zalm en papillotte. Dit is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding! Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.
> naar het recept voor zalm en papillotte met gember en paksoi
Vrijdag
Yay, it’s friday! Tijd voor comfort food. Deze Sloppy Joe ovenschotel is perfect om een dagje mee te zondigen. De combinatie van de gehaktballetjes met mozarella laat je hart sneller kloppen. Perfect om het weekend mee in te luiden.
> naar het recept voor sloppy joe ovenschotel
Zaterdag
De smaak van Raita laat zich het beste omschrijven als fris. Wij geven deze welbekende Indiaase yoghurtsaus een twist door er rode peper aan toe te voegen. Zo heeft de saus net dat beetje extra pit! Heerlijk in combinatie met zelfgemaakte gegrilde naan.
> naar het recept voor pittige komkommerraita met gegrilde naan
Zondag
We sluiten het weekmenu af met een sunday roast. Nodig je vrienden uit want de porchetta is heerlijk in combinatie met een biertje. Volgens Biersommelier Nathan is bier combineren met varkensvlees eigenlijk altijd een succes, de hop en koolzuur brengen balans aan het zoute en vette van het vlees. Cheers!
> naar het recept voor porchetta met venkelzaad en rozemarijn
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: