Maandag

We starten het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Masala dosa’s zijn eigenlijk de tortilla’s van India. Benieuwd waar wij de Indiase pannenkoeken mee vullen? Kikkererwten! Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner.

Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

> naar het recept voor masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

Dinsdag

Vandaag gaan we wederom voor een vegetarisch gerecht want gezond eten was nog nooit zo makkelijk én lekker! Deze vegan curry met zoete aardappel en linzen is goed voor jou en het milieu. En het beste? Binnen een half uur staat hij op tafel. Waar wacht je nog op?!

weekmenu: Curry met zoete aardappel en linzen

> naar het recept voor curry met zoete aardappel en linzen

Woensdag

Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, al is het buiten nog zo koud. Schenk een glaasje wijn voor jezelf er bij in en je waant je zowat in Italië. Probeer nu deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan!

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

> naar het recept voor romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan

Donderdag

Heb je broccoletti al wel eens geprobeerd? Heerlijk in een stampot! Broccoletti is een bladgroente met in het midden een verdikking die op een broccolibloem lijkt. Toch is de groente geen familie van de broccoli, wel van de meiknol. Als je geen broccoletti bij de groenteboer kunt vinden, kies dan voor het bladgroen van de meiknol: de raapsteel.

broccoletti

> naar het recept voor broccoletti-wortelstamppot met kalfskotelet en salie

Vrijdag

Wat is een weekmenu zonder pizza friday? Vandaag mogen we weer genieten van deze goddelijke Italiaanse traktatie. Heerlijk met een klassieke topping van ansjovis en kappertjes, ook wel pizza Napolitana genoemd.

weekmenu: pizza

> naar het recept voor pizza met ansjovis en kappertjes

Zaterdag

Echt zo’n dag waarop je wat meer tijd hebt om de keuken te staan. Maak daar goed gebruik van en maak spareribs met pindakaramel. Heerlijk zoet en zout tegelijkertijd. De perfecte combinatie! Als je vandaag toch weinig tijd hebt, kan je de spareribs ook gerust een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.

weekmenu Spareribs met pindakaramel comfortfood

> naar het recept voor spareribs met pindakaramel

Zondag

We sluiten het weekmenu af met een rendang van kalfsschenkel. Nodig genoeg mensen uit voor het eten, want dit gerecht is voor 12 personen. Schrik niet van de bereidingstijd, de rendang staat gewoon lekker lang te pruttelen op het vuur. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Geniet er van!

weekmenu Rendang van kalfsschenkel

> naar het recept voor rendang van kalfsschenkel

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.