Maandag

Zoals elke week starten we het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Deze week beginnen we de week goed met een Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble. Kombu is een eetbaar zeewier dat vooral in Noordoost-Azië veel gegeten wordt. Het leuke van kombu is dat je het opnieuw kan gebruiken. Nadat je een bouillon van het zeewier hebt getrokken, vis je de kombu uit de soep zodat je het de volgende keer opnieuw kan gebruiken. Multi-inzetbaar!

Broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

> naar het recept voor broccoli-kombusoep met zeewiercrumble

Dinsdag

Op de drukke dinsdag maken wij een lekker snel gerecht. Binnen 20 minuten staat een romige pasta met zalm op tafel. Deze pasta is echt een allemansvriend. De smaak laat zich het beste omschrijven als zoutig door de zalm, fris door de crème fraîche en ietwat zuur door het citroentje. De perfecte combinatie!

weekmenu: Romige pasta met zalm

> naar het recept voor romige pasta met zalm

Woensdag

Een paar jaar geleden had nog niemand in Nederland er van gehoord: shakshuka. Dit van oorsprong Israëlische recept is nieuw leven in geblazen door de bekende chef Ottolenghi en is nu niet meer uit ons kookrepertoire en weekmenu weg te denken. Onze favoriet? Deze variant met lamsgehaktballetjes!

weekmenu: Shakshuka met lamsgehaktballetjes

> naar het recept voor shakshuka met lamsgehaktballetjes

Donderdag

Wij zijn gek op traybakes! Want aan het einde van de week wil je toch niks liever dan de oven het meeste werk te laten doen? Deze traybake met kip, paprika en chorizo is verrukkelijk. Tip van ons: serveer de traybake met knapperig brood om in de braadsappen te dippen.

weekmenu: Traybake met kip, paprika en chorizo

> naar het recept voor traybake met kip, paprika en chorizo

Vrijdag

Pizza friday! Het is weekend; tijd voor comfortfood. En waarmee kan je beter zondigen dan de combinatie van twee favorieten: pizza en de BigMac? Bij het nemen van de eerste hap ben je even in de war: eet je nou een burger of een pizza? Maar de smaakcombinatie is verrassend geslaagd en lekker.

weekmenu: BigMac pizza

> naar het recept voor BigMac pizza

Zaterdag

Fideuà is een Spaans gerecht, vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je fideuà, een korte en dunne pasta. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Maar ben je in een Spaanse supermarkt, neem dan vooral een pak fideuà mee voor dit recept.

weekmenu: Fideuà met zeevruchten

> naar het recept voor fideuà met zeevruchten

Zondag

Zondag is bij de uitstek de dag om te bakken. We sluiten het weekmenu dan ook af met een baksel. Maak vandaag een klassieke quiche Lorraine met korstdeeg. Quiche Lorraine is een van de bekendste Franse hartige taarten. Er zijn maar weinig mensen die de combinatie van spek, kaas en room kunnen weerstaan.

Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

> naar het recept voor klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.