Maandag

We trappen het weekmenu af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag staat deze heerlijke groentetajine op het menu. Dit gerecht stond niet voor niets op de cover van ‘Foodies Magisch Midden-Oosten’. Het is niet alleen een plaatje, de smaken zijn warm en diep. Zeker met de homemade flatbreads erbij! Wij beloven je dat je het vlees niet eens zal missen.

Groentetajine met homemade flatbread

> naar het recept voor groentetajine met homemade flatbread

Dinsdag

Nu het steeds kouder buiten wordt, krijgen wij steeds meer zin in soep. Deze winterminestrone is perfect om je bij op te warmen in dit gure winterweer. Maak vooral lekker veel, dan heb je morgen ook nog lunch!

weekmenu: Winterminestrone met raclettebroodje

> naar het recept voor winterminestrone met raclettebroodje

Woensdag

Op een koude dag is gaat er toch niets boven stamppot? Stiekem zijn wij gek op deze Hollandse klassieker. Al zijn stamppot boerenkool en hutspot de bekendste varianten, wij gaan vandaag voor prei. Eet smakelijk!

weekmenu: stamppot_kip

> naar het recept voor preistamppotje met gebakken kip

Donderdag

Na twee dagen op rij Hollandse pot gegeten te hebben, is het nu tijd voor een wat exotischer recept in het weekmenu. Met een paar simpele ingrediënten creëer je een heerlijk, uniek gerecht – de traditionele Midden-Oosterse mujadara van gestoofde linzen met rijst en gekaramelliseerde uien. Het gerecht is ook makkelijk vegan te maken. Vervang de yoghurt dan door je favoriete plantaardige variant.

weekmenu: Mujadara

> naar het recept voor mujadara

Vrijdag

Het is weer tijd voor pizza friday! Voor de verandering gaan wij eens voor een groene pizza. De bodem van deze Italiaanse lekkernij is in plaats van tomatensaus met pesto ingesmeerd. Hierdoor is de pizza prachtig van kleur en voelt het eten van de pizza stiekem toch net wat gezonder. Probeer deze versie met gemarineerde mozzarella en artisjokken.

pizza met pistachepesto en artisjok

> naar het recept voor pizza met pistachepesto en artisjok

Zaterdag

Deze harissavis uit de oven van Donal Skehin ziet er indrukwekkend uit, maar staat snel en makkelijk op tafel. Harissa is een Noord-Afrikaanse specerijenpasta die gerechten een warm-zoete en pittige smaak geeft. Dit gaat perfect samen met vette vis als zalm of makreel.

Harissavis uit de oven
> naar het recept voor harissavis uit de oven

Zondag

Het heerlijk avondje is gekomen…. pakjesavond staat gelijk aan gezelligheid. En wat is nou lekker dan samen gourmetten? Pak het gourmetstel uit de kast en maak bijvoorbeeld deze heerlijke Sticky fingers chicken wings. De perfecte afsluiter van het weekmenu!

Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

> naar het recept voor sticky fingers chicken wings

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.