Maandag
Zoals altijd trappen we het weekmenu af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit keer maken we een tomatengalette met geklopte feta. En ja, dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Serveer de galette met een groene salade. Eet smakelijk!
> naar het recept voor tomatengalette met geklopte feta
Dinsdag
Risotto moeilijk om te maken? Zeker niet! Al helemaal niet met dit fantastische recept. De risotto is romig, smaakvol en rijk. Door de paddenstoelen en kippenbouillon krijgt de risotto een volle smaak. En weet je wat dit gerecht zo onweerstaanbaar maakt? De krokante kaaskoekjes van Grana Padano! Even in de oven en je koekjes zijn klaar.
> naar het recept voor paddenstoelenrisotto met krokante kaaskoekjes
Woensdag
Wat comfort food om de week te breken. Maak zelf paddenstoelenburgers. Deze paddenstoelenburger is net zo lekker als-ie eruitziet. De burger is bovendien een goeie vleesvervanger, door de toevoeging van noten en bonen. Wij hebben kastanjechampignons en shiitake gebruikt, maar kies vooral de soorten die jij het lekkerst vindt.
> naar het recept voor paddenstoelenburger
Donderdag
Ghormeh Sabzi is een Iraanse stoofpot bomvol heerlijke kruiden en specerijen. Het vlees komt het beste tot zijn recht als je het lekker lang laat sudderen. Heb jij tijd over om je eigen naanbrood te maken. Kleine moeite, groots resultaat!
> naar het recept voor Ghormeh Sabzi met rundvlees, aubergine en kikkererwten
Vrijdag
Weer eens iets anders, deze bladerdeegpizza met geitenkaas en dadels! Het is en blijft toch pizza friday. Vier het weekend en trakteer jezelf. Lekker bij de borrel of als hoofgerecht in combinatie met een soepje.
> naar het recept voor bladerdeegpizza met geitenkaas en dadels
Zaterdag
Een van de lekkerste soepen voor in het najaar: ossenstaartsoep. Heerlijk om je in de winter bij op te warmen. Laat de bouillon lekker lang treken voor een heerlijke diepe smaak.
> naar het recept voor ossenstaartsoep
Zondag
Het is weer tijd voor een sunday roast als laatste recept van het weekmenu. Deze kojikip met gemberrijst moet je geproefd hebben. Koji is een pasta van dubbelgefermenteerde rijst. Een echte smaakmaker in Japan die als alternatief voor zout gebruikt kan worden. Handig om te weten: een theelepel zout staat gelijk aan twee theelepels shio koji.
> naar het recept voor kojikip met gemberrijst
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: