Maandag
We starten dit winters weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag staat er een heerlijke smokey black bean burger op het menu. Al voelt deze maaltijd een beetje als zondigen, de burger bevat verassend veel groenten. Je maakt ‘m zelf met zoete aardappelen, zwarte bonen, knoflook en ui. Jummie!
> naar het recept voor smokey black bean burger
Dinsdag
Bij Italiaanse pasta denk je misschien niet direct aan gnocchi. Geloof ons, als je dit recept hebt gemaakt denk je nergens anders meer aan. De pasta wordt gemaakt van aardappel en meel. Door Grana Padano toe te voegen aan het deeg voor de gnocchi krijg je geweldige kussentjes pasta. Tel daar de romige spinaziesaus bij op samen met het krokante broodkruim en je hebt je nieuwe favoriete gerecht!
> naar het recept voor gnocchi van Grana Padano met romige spinaziesaus en krokant broodkruim
Woensdag
Deze heerlijke maaltijdsoep bewijst dat er met boerenkool veel meer gerechten mogelijk zijn dan een simpele stamppot. Een geweldig winters maaltje dat je zal verwarmen!
> naar het recept voor boerenkoolsoep met gehaktballetjes en parmezaan
Donderdag
Vignarola is eigenlijk een Italiaans gerecht voor in het voorjaar. Maar zo in het najaar is ‘ie net zo lekker! De stoofschotel is prachtig van kleur door de vele groene groenten. Denk aan tuinbonen, doperwten, sla en artisjok.
> naar het recept voor vignarola met spek en artisjok
Vrijdag
Zeevruchtenrisotto, Italiaans comfortfood! Een klassieke primo piatto voor zowel ’s zomers als ’s winters die makkelijker is dan je denkt. Gebruik lekkere verse vongole, mosselen en inktvisjes voor deze zeevruchtenrisotto.
> naar het recept voor zeevruchtenrisotto
Zaterdag
Denk je aan Indiaas eten, dan denk je aan curry’s. Deze sjalottencurry is een Indiase klassieker in een licht jasje. De Indiase keuken zoals we hem kennen – bomvol geurige kruiden en specerijen – maar met net iets minder calorieën.
> naar het recept voor sjalottencurry
Zondag
Zondag is bij uitstek het moment om te bakken. Maar vandaag deze heerlijke hartige sherperd’s pie. De perfecte afsluiter van dit winters weekmenu. Kookboekenschrijfster Alice Zaslavsky legt uit dat ze gek is op zoete aardappel. “Wat ik nou zo leuk vind aan een zoete aardappel, is de eigenschap om op magische wijze in de schil te stomen en in puree te veranderen – mits hij lang genoeg wordt verhit. In dit recept buiten we deze methode volledig uit, om een prachtige puree te maken als dakje voor onze klassieke shepherd’s pie, met schil en al, voor die extra crunch.”
> naar het recept voor shepherd’s pie met zoete aardappel
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: