Let op, in het nieuwe jaar komt het weekmenu voortaan op vrijdagmiddag om 12.00 uur online. Aankomende vrijdag verschijnt het weekmenu voor volgende week al.
Maandag
We starten dit weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Maak vandaag deze vegetarische calzones. Dit zijn eigenlijk een soort dubbelgevouwen pizza’s. Kun je geen meiknol vinden? De calzone is ook lekker met blokjes koolrabi of courgette.
> naar het recept voor pizza calzone met meiknol, aubergine en pesto
Dinsdag
Stamppot is echte Hollandse pot. Deze heerlijke variant met boerenkool, uitgebakken spekjes en piccalilly is naar recept van Samuel Levie. Simpel, snel én ontzettend lekker!
> naar het recept voor boerenkoolstamppot met uitgebakken spekjes en piccalilly
Woensdag
Krijg je al trek? Deze gnocchi-ovenschotel met tomaat, spinazie en mascarpone maak je snel en makkelijk op die dagen dat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Heerlijk om het weekmenu mee te breken.
> naar het recept voor gnocchi met tomaat, spinazie en mascarpone
Donderdag
We hebben het heus wel geprobeerd, maar het was een onmogelijke taak om iemand te vinden die dit niet lekker vindt. De romige saus, de boerenkool, de knoflook-broodtopping… Iedereen zal te porren zijn voor een tweede – of derde – portie van deze aan perfectie grenzende romige ovenschotel.
> naar het recept voor ovenschotel met boerenkool & prei
Vrijdag
Het is weer tijd voor een pizza friday. Vandaag gaan we voor een snelle variant van Turks brood. Snijd het brood doormidden en beleggen maar! Wij geven je wat suggesties voor de toppings zoals zwarte olijven en salami maar je kan de pizza natuurlijk met toppings naar keuze beleggen.
> naar het recept voor snelle pizza van Turks brood
Zaterdag
Het is weekend, tijd om lekker uitgebreid te kokerellen. Het project van vandaag? Je gaat zelf pasta maken. Geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt. De combinatie met peultjes, sherrysaus en kip is perfect.
> naar het recept voor verse pasta met kip, sherry en peultjes
Zondag
De afsluiter van dit weekendmenu is een Indonesische gado gado. Dit is een groentegerecht met satésaus. Omdat het weekend is maak je de saus natuurlijk zelf. Eet smakelijk!
> naar het recept voor Indonesische gado gado
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: