Maandag
We starten dit weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag staat er een krokante tofuburger op het menu met Koreaanse saus. Kan je geen gochujang vinden voor in de saus? Geen zorgen met een andere pittige saus zoals sambal of sriracha werkt het ook.
> naar het recept voor KFT burger (Korean fried tofu)
Dinsdag
Een AVG’tje maar dan op z’n best! Maak dit recept voor karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels eens. Het beste aan dit makkelijke gerecht? Deze maaltijd heb je in een handomdraai op tafel staan.
> naar het recept voor karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels
Woensdag
Omdat een soepje zo lekker de week breekt, maken we vandaag een verwarmend kommetje pompoen-linzensoep. Verrassend van smaak door de spinazie. Liever vegan soep? Laat de yoghurt dan achterwege of vervang hem door plantaardige yoghurt.
> naar het recept voor pompoen-linzensoep met spinazie
Donderdag
Heb jij al wel eens van een risottotaart gehoord? Dit is een quiche gevuld met – ja inderdaad – risotto. Dat is weer eens wat anders. Dit recept is dus ook perfect om je restjes risotto mee op te maken.
> naar het recept voor paprika-risottotaart
Vrijdag
Traditiegetrouw luiden we in het weekmenu het weekend in met een recept voor pizza. Vandaag gaan we voor een pizza siciliana oftewel: pizza met ansjovis en kappertjes. Lekker ziltig van smaak.
> naar het recept voor pizza met ansjovis en kappertjes
Zaterdag
Met een lasagne kan je naar hartenlust variëren. Zo maakten José en Mariëlla van Cookingqueens.nl een heerlijke lasagne met cavolo nero: “Vol met groenten, maar eventueel ook heerlijk met uitgebakken spekjes erbij!”
> naar het recept voor cavolo nero lasagne
Zondag
Vandaag heb je de tijd en zou je dus uitgebreid kunnen kokkerellen. Is dit bij jou het geval? Maak dan deze gruwelijk lekkere lamsstoof met tomaat en olijven. Het geheim van botermals vlees? Laat de lamsstoof lekker lang sudderen.
> naar het recept voor lamsstoof met tomaat en olijven
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: