Maandag
We starten dit weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag gaan we voor noedels met boerenkool, mosterd en seitan. Niet mosterd bij de maaltijd maar een flinke schep ín de maaltijd voor wat extra pit.
> naar het recept voor noedels met boerenkool, mosterd en seitan
Dinsdag
Op deze drukke dinsdag gaan wij voor een simpel en snel stamppotje. Wij maken ‘m met een combinatie van twee soorten sla: frisse friséesla en rucola. Lekker fris!
> naar het recept voor slastamppot met karnemelk en spek
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Woensdag
Deze heerlijke ovenschotel maak je met grote pastaschelpen, krabvlees en doperwtensaus. Haal ‘m pas uit de oven wanneer de kaas goudbruin is en de saus goed heet. Succes gegarandeerd!
> naar het recept voor pastaschelpen met krab en doperwten
Donderdag
Deze romige polenta is hét perfecte, verwarmende troosteten op de koude dagen. Heb je al weleens polenta gegeten? Het is een (bij)gerecht op basis van maïsmeel, het doet je waarschijnlijk een beetje denken aan pap. Polenta is helaas nog niet zo bekend in Nederland. Dat is jammer, want je kunt er veel kanten mee op! Zo ook in dit heerlijke recept met kippenbouillon en worst.
> naar het recept voor romige polenta met gebakken worst, knolselderij en salie
Vrijdag
Op vrijdag staat traditiegetrouw pizza op het weekmenu. Dit keer met een twist: pizza fries! Dit recept is ook heel eenvoudig en snel in de airfryer te maken. Klinkt goed? Houd dan 20 minuten op 180 graden aan. Liever vega? Laat de pepperoni achterwege of vervang het voor een vegetarische variant. Yes, dat bestaat!
> naar het recept voor loaded pizza fries
Zaterdag
Chinees-Mexicaans eten vind je aan beide zijden van de grens tussen Californië en Mexico. Veel hybride keukens ontstaan wanneer immigranten lokale ingrediënten verwerken in hun eigen kookstijl. Zo ook bij dit gerecht.
> naar het recept voor eend met mole en Pekinese pannenkoekjes
Zondag
We blijven nog even in Mexicaanse sferen. En omdat we op zondag de tijd hebben gaan we voor langzaam gegaarde pulled pork carnitas. Carnitas is een oorspronkelijk Mexicaans gerecht waarbij grote stukken varkensvlees zoals schouder of procureur langzaam worden gesmoord tot het vlees mals is en bijna uit elkaar valt. Het is eigenlijk de Mexicaanse versie van pulled pork, maar je eet het op een taco en met typische Mexicaanse smaakmakers zoals koriander en limoensap. Dé perfecte afsluiter van het weekendmenu.
> naar het recept voor langzaam gegaarde pulled pork carnitas