Maandag
In samenwerking met De Vegetariërsbond wordt het weekmenu natuurlijk gestart met een #MeatlessMonday. Vandaag zetten we bijvoorbeeld een courgette-worteltaart op tafel. Heb je weinig tijd? Dan kan je de taart ook de gemakkelijk van tevoren maken. Warm ‘m dan voor het avondeten nog even kort op.
> naar het recept voor courgette-worteltaart
Dinsdag
Veel sneller dan dit wordt het niet. En eerlijk? Het wordt ook niet veel lekkerder. Deze taco’s gevuld met garnalen en bonen zitten namelijk bomvol smaak. Daarnaast staan ze ook nog eens in een handomdraai op tafel! Dit is dus bij uitstek hét ideale recept voor op de drukke dinsdagavond.
> naar het recept voor snelle garnalentaco’s
Woensdag
We kennen allemaal de bekende Indiase curry’s wel, maar wat dacht je van een Sri Lankaanse kipcurry? De cashewnoten geven deze curry zijn typische textuur: dikromig met een bite.
> naar het recept voor Sri Lankaanse kipcurry met cashewnoten
Donderdag
Met een paar simpele ingrediënten creëer je een heerlijk, uniek gerecht – de traditionele Midden-Oosterse mujadara van gestoofde linzen met rijst en gekaramelliseerde uien. Wil je het gerecht vegan maken? Vervang de yoghurt dan door je favoriete plantaardige variant.
> naar het recept voor mujadara
Vrijdag
Lekker snacken met een gezonde twist. De vrijdag van dit weekmenu luiden we in met een heerlijk bordje vol kipnuggets, frietjes en koolsla. Smullen!
> naar het recept voor kipnuggets uit de oven met koolsla
Zaterdag
Met z’n allen rond de hotpot – ofwel de Chinese fondue – gevuld met bouillon en allerlei spannende ingrediënten. Perfect voor een gezellige avond met vrienden!
> naar het recept voor hotpot
Zondag
Lasagne is échte Italiaanse comfortfood. Wie eens wil variëren, moet ook echt eens deze versie met eekhoorntjesbrood proberen. Gebruik bijvoorbeeld gedroogd eekhoorntjesbrood voor een éxtra lekkere lasagne. Gooi na het weken nooit het weekwater weg, want dat zit bomvol smaak.
> naar het recept voor eekhoorntjesbroodlasagne
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: