Maandag

In samenwerking met De Vegetariërsbond wordt het weekmenu natuurlijk gestart met een #MeatlessMonday. Vandaag zetten we bijvoorbeeld een courgette-worteltaart op tafel. Heb je weinig tijd? Dan kan je de taart ook de gemakkelijk van tevoren maken. Warm ‘m dan voor het avondeten nog even kort op.

recepten met courgette Courgette-worteltaart weekmenu

> naar het recept voor courgette-worteltaart

Dinsdag

Veel sneller dan dit wordt het niet. En eerlijk? Het wordt ook niet veel lekkerder. Deze taco’s gevuld met garnalen en bonen zitten namelijk bomvol smaak. Daarnaast staan ze ook nog eens in een handomdraai op tafel! Dit is dus bij uitstek hét ideale recept voor op de drukke dinsdagavond.

Snelle garnalentaco’s

> naar het recept voor snelle garnalentaco’s

Woensdag

We kennen allemaal de bekende Indiase curry’s wel, maar wat dacht je van een Sri Lankaanse kipcurry? De cashewnoten geven deze curry zijn typische textuur: dikromig met een bite.

Sri Lankaanse kip curry met cashewnoten

> naar het recept voor Sri Lankaanse kipcurry met cashewnoten

Donderdag

Met een paar simpele ingrediënten creëer je een heerlijk, uniek gerecht – de traditionele Midden-Oosterse mujadara van gestoofde linzen met rijst en gekaramelliseerde uien. Wil je het gerecht vegan maken? Vervang de yoghurt dan door je favoriete plantaardige variant.

Mujadara weekmenu

> naar het recept voor mujadara

Vrijdag

Lekker snacken met een gezonde twist. De vrijdag van dit weekmenu luiden we in met een heerlijk bordje vol kipnuggets, frietjes en koolsla. Smullen!

Kipnuggets uit de oven met koolsla

> naar het recept voor kipnuggets uit de oven met koolsla

Zaterdag

Met z’n allen rond de hotpot – ofwel de Chinese fondue – gevuld met bouillon en allerlei spannende ingrediënten. Perfect voor een gezellige avond met vrienden!

hotpot

> naar het recept voor hotpot

Zondag

Lasagne is échte Italiaanse comfortfood. Wie eens wil variëren, moet ook echt eens deze versie met eekhoorntjesbrood proberen. Gebruik bijvoorbeeld gedroogd eekhoorntjesbrood voor een éxtra lekkere lasagne. Gooi na het weken nooit het weekwater weg, want dat zit bomvol smaak.

weekmenu Eekhoorntjesbroodlasagne

> naar het recept voor eekhoorntjesbroodlasagne

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.