Maandag

We trappen het weekmenu af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. En wat is nou een beter begin van de week dan met een frisse pasta? We maken ‘m raapsteeltjessaus. Heb jij al wel eens eerder met deze vergeten groente gekookt? Het zijn echte voorjaarsfavorieten!

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pappardelle met romige raapsteeltjessaus en pan grattato weekmenu

> naar het recept voor pappardelle met romige raapsteeltjessaus en pan grattato

Dinsdag

Vindaloo is een klassieke Indiase curry uit de streek Goa. Je maakt ‘m gemakkelijk thuis. Wij gaan voor een variant met kip en erwten. Door de kruiden zal je hele huis gelijk heerlijk ruiken.

Lichte varkensvindaloo weekmenu

> naar het recept voor lichte varkensvindaloo

Woensdag

Geroosterd en met wat zeezout haal je het zuur én het zoet uit de citrusschijfjes naar voren. Lekker bij de romige geitenkaas en avocado. Kan nergens mizuna vinden? Voor deze salade kun je ook prima ‘gewone’ raapstelen gebruiken. Mizuna is namelijk de Japanse variant van de raapsteel.

mizunasalade

> naar het recept voor mizunasalade met geroosterde citrus en geitenkaas

Donderdag

In dit weekmenu gaan we op donderdag voor gemakkelijk en gezond. Daarom maken wij de zalm en papillotte. Dit is een methode waarbij je de ingrediënten in pakketjes verpakt en in de oven stoomt, een makkelijke en gezonde bereiding! Giet het vocht na het openmaken vooral niet weg, die zit boordevol smaak.

Zalm en papillotte

> naar het recept voor zalm en papillotte met gember en paksoi

Vrijdag

Het is weekend! Tijd om een beetje te zondigen. Frieten bakken en smullen maar! Extra lekker met Belgisch stoofvlees. Hoe we dat weten te veganizen? Met oesterzwammen en Belgisch bier in een stoofpan. Dit laat je lekker pruttelen met laurier, bouillon, mosterd en peperkoek.

De vega atlas: patatje stoofzwam

> naar het recept voor patatje stoofzwam

Zaterdag

De zaterdag van dit weekmenu zetten we een pindastoof met kip op tafel. Doordat je de kip uren laat pruttelen, wordt het vlees botermals. Je serveert het met rijst erbij.

Pindastoof met kip

> naar het recept voor pindastoof met kip

Zondag

We sluiten het weekmenu af met een heerlijk baksel. Deze heerlijke paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas is een absolute topper! Organiseer je een etentje? Met deze hartige taart heb je genoeg voor maar liefst acht personen. Of je gebruikt de restjes natuurlijk de volgende dag voor de lunch.

Paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas weekmenu

> naar het recept voor paddenstoelentaart met Jarlsberg-kaas