Maandag

We trappen het weekmenu af met een heerlijke #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. De tarte tatin is in 1189 bedacht door de zussen Stéphanie en Caroline Tatin, de uitbaters van Hotel Tatin, iets onder Orléans. Het hotel bestaat nog steeds, maar deze variant met courgette komt straks gewoon uit je eigen keuken.

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Weekmenu Tarte tatin met courgette

> naar het recept voor tarte tatin met courgette

Dinsdag

Pasta carbonara is een echte klassieker. We maken hem vandaag zoals de Italianen het maar al te graag zien: zonder room en met kinnebakspek. Dit heerlijke comfortfood is binnen 25 minuten klaar en geschikt voor het hele gezin. Mhhh….

Pasta carbonara weekmenu

> naar het recept voor pasta carbonara

Woensdag

Een kommetje soep breekt zo lekker de week. Daarom gaan we op de woensdag van dit weekmenu voor een soep met aardappel en lente-ui. Een echte voorjaarsfavoriet!

aardappel lente ui soep

> naar het recept voor aardappel lente ui soep

Donderdag

Nieuwe aardappels behoren tot de eerste oogst van het jaar. Rond deze tijd zouden ze al in de schappen kunnen liggen. Sla ze vooral als het kan! Doordat deze aardappelen zo vroeg in het jaar geoogst worden hebben ze een heerlijke smaak en textuur.

aardappelsalade met pastrami weekmenu

> naar het recept voor nieuwe aardappelsalade met pastrami

Vrijdag

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit gerecht komt hij helemaal goed uit. Gezellig met z’n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond. Een date night om het weekend mee in te luiden?

orecchiette met olijfolie en garnalen

> naar het recept voor orecchiette met olijfolie en garnalen

Zaterdag

Tegenwoordig zijn sushi bowls waanzinnig populair. Maar wat dacht je van een warme rijstsalade met zalm en verse kruiden? Hetzelfde idee maar net ff wat anders! Lekker gezond door de rode rijst.

Warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

> naar het recept voor warme rijstsalade met zalm en verse kruiden

Zondag

De malse rollade met versgemalen peper rooster je in de oven met jonge worteltjes en serveer je met waterkers – lente op je bord! De romige aardappelgratin is een klassieker uit de Franse keuken en vormt een mooi contrast met de frisse salade.

Roast it: geroosterde lenderollade met gratin dauphinois

> naar het recept voor geroosterde lenderollade met gratin dauphinois