Maandag

De maandag van het weekmenu bestaat – zoals altijd – uit een heerlijke #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dek buiten de tafel, klap de tuinstoelen uit en geniet van een zonnige maaltijd bomvol verse groentes. Want een goede carpaccio maak je ook eenvoudig zonder vlees of vis.

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

recepten met kaas: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

> naar het recept voor koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Dinsdag

Garnalen onder een gloeiend hete grill is een van de snelste en makkelijkste bakplaatgerechten. In een kwartiertje ben je al klaar. Los is het een heerlijk voorgerecht maar wij serveren het graag met een kom met luchtige witte rijst erbij.

Gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

> naar het recept voor gegrilde garnalen met limoen, gember & koriander

Woensdag

Een salade vol met smaken van het voorjaar; tuinbonen, courgette, perzik, venkel en ga zo maar door. Tip van ons: verkruimel eens wat feta over de salade, lekker romig en fris!

Tuinbonensalade met perzik en venkel weekmenu

> naar het recept voor tuinbonensalade met perzik en venkel

Donderdag

In het voorjaar verlangen wij naar frisse kleuren en smaken. Dit gerecht heeft het allemaal. Tip van ons: trek met behulp van een mixer het vlees uit elkaar. Zo heb je in een mum van tijd pulled lamb.

Grove tuinbonenpuree met pulled lamb

> naar het recept voor grove tuinbonenpuree met pulled lamb

Vrijdag

Tortilla’s zijn de ultieme comfortfood. Daarom is dit gerecht ook perfect om het weekend mee in te luiden. Deze variant met bimi en eend is verrassend (en) lekker. Je eet ze zo uit het vuistje.

Eend met bimi op tortilla’s weekmenu

> naar het recept voor eend met bimi op tortilla’s

Zaterdag

Wanneer je kool in de oven roostert, wordt hij knapperig en mooi gekaramelliseerd aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Dit maakt ‘m tot een fantastisch alternatief voor vlees. De zachte linzen, knapperige aardappels en spicy pangrattato maken het feestje compleet. Wedden dat niemand vlees mist?

geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato weekmenu

> naar het recept voor geroosterde kool met tomatenlinzen en pangrattato

Zondag

Op zondag mag alles net wat specialer zijn. Daarom bakken wij vandaag de vis niet, maar roken ‘m. In China gebruiken ze een mengsel van droge rijstkorrels en zwarte thee om mee te roken. Wij gaan voor jasmijnthee en roken er heilbot op.

Op jasmijnthee gerookte heilbot met venkelsalade

> naar het recept voor op jasmijnthee gerookte heilbot met venkelsalade