Maandag

Elke week starten we het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit keer gaan voor een dampende kom bouillon met udonnoedels. We beginnen spontaan weer te watertanden bij het zien van deze foto en de gedachte aan de fantastische smaken.

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Udonnoedels met soja-eieren

> naar het recept voor udonnoedels met soja-eieren

Dinsdag

Wat is lekkerder dan pasta? Pasta in rolletjes! Zo’n grote pan ziet er niet alleen waanzinnig uit maar smaakt ook heerlijk. En het beste? Je maakt het eenvoudig van tevoren klaar.

Pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

> naar het recept voor pastarolletjes met spinazie, mascarpone en pulled pork

Woensdag

Deze salade is een waar feestje in het voorjaar. De groene kleuren spatten van je bord af. Kies als het kan altijd voor echte buffelmozzarella. Dat proef je!

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

> naar het recept voor tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Donderdag

Geef je oude vertrouwde studentenmaaltje een upgrade en maak deze versie van pasta pesto: gnocchi sardi. De basilicum maak je gewoon lekker zelf. Dat is een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt! Even stampen en klaar is kees.

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

> naar het recept voor gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Vrijdag

Pilafi wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht maar dit risotto-achtige gerecht leent zich ook heel goed als hoofdgerecht. In Griekenland eten ze het graag met een grote kom met romige zure yoghurt. Dat is een mooie frisse tegenhanger tegen de zwaardere smaken van de pilafi.

Pilafi met saffraan en zeevruchten

> naar het recept voor pilafi met saffraan en zeevruchten

Zaterdag

Saoto is misschien wel de bekendste Surinaamse soep. De soep is het lekkerst als je zelf de bouillon maakt, maar als je minder tijd hebt kun je daarvoor in de plaats goede kwaliteit kippenbouillon uit de super of van de poelier gebruiken. Gebruik dan wel wat extra takjes selderij en pimentkorrels om de bouillon wat dieper van smaak te maken.

saoto weekmenu

> naar het recept voor saoto

Zondag

Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Wij maken onze eigen smokey versie naar receptuur van onze eigen BBQ-held Jord Althuizen. De perfecte afsluiter van het weekmenu.

weekmenu

> naar het recept voor Chili Cheese Dogs van de barbecue

Meer inspiratie voor elke dag: