Maandag
Traditiegetrouw beginnen we het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Niet iedereen is fan van aubergines, maar na het proeven van deze gestoomde aubergine durven we te wedden dat je nooit meer anders wil! Zeker in combinatie met de ingemaakte pepers, het vega gehakt en de noedels is dit een heerlijke maaltijd.
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
> naar het recept voor noedels met gestoomde aubergine, vega gehakt en pepers
Dinsdag
Vergeet het bakje yoghurt met muesli als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken. Met geroosterde kip en little gem sla is dit een heerlijk verrassend hoofdgerecht. Tip van ons: maak lekker veel, dan heb je morgen ook nog lunch.
> naar het recept voor geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing
Woensdag
Zin in een simpel en snel hoofdgerecht? Deze romige pasta met zalm en doperwten staat al binnen 20 minuten op tafel. Kleine moeite, groots resultaat! Dat breekt zo lekker het weekmenu.
> naar het recept voor romige pasta met zalm en doperwten
Donderdag
Krokant bruin brood klinkt niet zo spannend. Tot dat we het net als de Italianen pan grattato noemen. Klinkt gelijk smaakvoller toch? Wij strooien het maar wat graag over onze risotto. Dat geeft zo’n lekkere crunch!
> naar het recept voor risotto met peulvruchten en krokant broodkruim
Vrijdag
Kip katsu is de betere versie van de kipschnitzel. Een loopje naar de slager, markt of supermarkt voor een kant-en-klare versie kost waarschijnlijk meer tijd dan de katsu zelf maken. Eigenlijk past de kip katsu overal wel bij, maar zoals ze in Japan doen, namelijk in een sandwich, is volgens Kas de Leeuw de lekkerste versie. Wees wel snel met eten, want de kip blijft niet lang krokant door de katsusaus.
> naar het recept voor kip katsu
Zaterdag
Zin in een beetje afwisseling? Maak voor het hele gezin lamskoteletjes. Lekker met zo’n speciaalbiertje erbij. Het is immers weekend.
> naar het recept voor harissa lamskoteletjes met tahin-yoghurtsaus
Zondag
Zondag is bakdag. Wij stropen onze mouwen op en gaan aan de slag met deze heerlijke bladerdeegtaart van Luna Trapani. “Dit is één van mijn favoriete recepten voor als hapje bij het aperitief of als een lekkere snelle lunch. Een zalig recept voor in de zomer maanden als de tomaten op hun best zijn. En je kunt het ook makkelijk op voorhand maken en meenemen naar je werk bijvoorbeeld.”
> naar het recept voor bladerdeegtaart met kerstomaten en ricotta