Maandag
Elke week starten we het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit is een simpele gnocchi die ook nog eens ontzettend lekker is én ook nog eens snel op tafel staat. De pesto van basilicum smaakt heerlijk, zeker in combinatie met de overige ingrediënten.
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
> naar het recept voor gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes
Dinsdag
Dit recept is super simpel en dus perfect voor op de drukke dinsdag. Het enige wat je hoeft te doen is de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom stoppen, alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper. Easy does it!
> naar het recept voor orzosalade met sperziebonen en tonijn
Woensdag
Is er iets waar satésaus niet lekker bij smaakt? Bij dit kipfiletje zeker wel! Houd je niet zo van pit? Voeg dan gewoon wat minder sriracha toe.
> naar het recept voor kipfilet met pittige satésaus
Donderdag
Deze vegetarische stamppot past volledig bij de zomer. De frisse smaken van venkel en radijs maken deze stamppot tot een zomers feestje op je bord. De zwarte olijven brengen wat diepte aan qua smaak. Gebruik het venkelloof om te decoreren, zo ontstaat er een kleurrijke maaltijd op je bord!
> naar het recept voor stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven
Vrijdag
We luiden het weekend in met een Aziatische klassieker: pork buns! Het is even een klus, maar dan heb je ook wat. Het zachte broodje, de smaakvolle binnenkant… het water begint ons gelijk in de mond te lopen.
> naar het recept voor pork buns
Zaterdag
Als de zee een groente zou zijn, was het vast een zeker zeekraal geweest. Dat klinkt misschien in eerste instantie niet lekker, maar vergis je niet. De smaakmaker past waanzinnig in deze spaghetti.
> naar het recept voor spaghetti alle vongole met zeekraal
Zondag
In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk.
> naar het recept voor moqueca baiana