Maandag

Elke week starten we het weekmenu met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Dit is een simpele gnocchi die ook nog eens ontzettend lekker is én ook nog eens snel op tafel staat. De pesto van basilicum smaakt heerlijk, zeker in combinatie met de overige ingrediënten.

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

> naar het recept voor gnocchi sardi met basilicumpesto en erwtjes

Dinsdag

Dit recept is super simpel en dus perfect voor op de drukke dinsdag. Het enige wat je hoeft te doen is de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom stoppen, alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper. Easy does it!

Orzosalade met sperziebonen en tonijn

> naar het recept voor orzosalade met sperziebonen en tonijn

Woensdag

Is er iets waar satésaus niet lekker bij smaakt? Bij dit kipfiletje zeker wel! Houd je niet zo van pit? Voeg dan gewoon wat minder sriracha toe.

Kipfilet met pittige satésaus

> naar het recept voor kipfilet met pittige satésaus

Donderdag

Deze vegetarische stamppot past volledig bij de zomer. De frisse smaken van venkel en radijs maken deze stamppot tot een zomers feestje op je bord. De zwarte olijven brengen wat diepte aan qua smaak. Gebruik het venkelloof om te decoreren, zo ontstaat er een kleurrijke maaltijd op je bord!

Stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

> naar het recept voor stamppot met venkel, radijs en zwarte olijven

Vrijdag

We luiden het weekend in met een Aziatische klassieker: pork buns! Het is even een klus, maar dan heb je ook wat. Het zachte broodje, de smaakvolle binnenkant… het water begint ons gelijk in de mond te lopen.

Pork buns

> naar het recept voor pork buns

Zaterdag

Als de zee een groente zou zijn, was het vast een zeker zeekraal geweest. Dat klinkt misschien in eerste instantie niet lekker, maar vergis je niet. De smaakmaker past waanzinnig in deze spaghetti.

Spaghetti alle vongole met zeekraal

> naar het recept voor spaghetti alle vongole met zeekraal

Zondag

In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk.

Moqueca baiana

> naar het recept voor moqueca baiana

Meer inspiratie voor elke dag: