Maandag
We starten het weekmenu met een plantaardige pasta met broccoli en rode peper. In plaats van parmezaanse kaas gebruiken we geroosterde amandelen. Dit is een prima alternatief voor kaas want ze geven de pasta een soortgelijk lekker zoutje.
> naar het recept: orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Bakplaten zijn onze beste vriend. Het is namelijk kinderlijk eenvoudig om een recept als deze uit te voeren. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten over de plaat te verspreiden en de oven doet de rest van het werk. Ideaal om te maken na een drukke werkdag.
> naar het recept: kip uit de oven met geroosterde paprika
Woensdag
Erwtensoep kennen we allemaal wel, maar in het voorjaar smaakt een frisse doperwtensoep nog veel beter. Zeker wanneer je het combineert met een flinke lepel rode pesto voor extra smaak.
> naar het recept: doperwtensoep met bruschetta en grissini in parmaham
Donderdag
Een lichte maaltijd op tafel zetten lastig? Zeker niet! Dit makkelijke recept staat al binnen een kwartier op tafel en is ontzettend smaakvol in zijn simpelheid. Ga jij het vanavond nog maken?
> naar het recept: radicchiosalade met gebakken tonijn
Vrijdag
Chorizo en manchego samen in een empanada? Yes, please. Want met deze waanzinnige smaakmakers geef jij de Zuid-Amerikaanse pasteitjes eenvoudig een Spaanse twist. Daarmee is dit het perfecte hapje om het weekend van het weekmenu mee in te luiden.
> naar het recept: chorizo-empanada’s met spinazie en manchego
Zaterdag
Wist je dat dit het seizoen van de Oosterscheldekreeft is? Het moment om te genieten van gerechten zoals bijvoorbeeld deze Louisiana crawfish étouffée. Een stoofgerecht van kreeft, rijst, tomaat en diverse smaakmakers zoals knoflook.
> naar het recept: Louisiana crawfish étouffée (stoof met rivierkreeft)
Zondag
Tenslotte delen we ons favoriete gerecht uit de Griekse keuken. Wist je dat moussaka oorspronkelijk afkomstig van de Griekse kok Tselementes? Hij schreef in het begin van de twintigste eeuw een kookboek met onder andere dit recept voor moussaka en daar zijn wij maar wat blij mee!
> naar het recept: moussaka