Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

We beginnen het weekmenu goed met een van onze favoriete asperge-recepten. De citroen en kappertjes maken het witte goud extra fris. Een klassieke combinatie die zeker niet misstaat met gekookte aardappeltjes. Probeer maar!

> naar het recept: asperges met citroen en kappertjes

asperges meunière

Dinsdag

Hoe heerlijk ziet deze pasta eruit? Dit gerecht is de droom voor iedereen die houdt van pasta, gehaktballen, tomatensaus en heel veel kaas. Vertel je tafelgenoten vooral niet dat je de balletjes hebt gevuld met mozzarella. De verrassing is juist zo leuk!

> naar het recept: rigatoni met kaasgehaktballetjes

weekmenu

Woensdag

Courgette en sperziebonen zijn groenten die niet vaak in een salade worden verwerkt. Zonde, want het is ontzettend simpel en smaakvol. Maak gerust extra veel van deze maaltijdsalade want je kunt het tot twee dagen in de koelkast bewaren.

> naar het recept: courgette-sperziebonensalade met chimichurri

Courgette-sperziebonensalade met chimichurri

Donderdag

Heb jij weleens het Gentse gerecht waterzooi gegeten? Vroeger werd waterzooi gemaakt van alle soorten vis die in de Gentse grachten te vinden waren. Door vervuiling van de grachten en omdat kip goedkoper was, werd het gerecht steeds vaker met kip gemaakt maar vis kan nog steeds net zo goed.

> naar het recept: waterzooi

weekmenu waterzooi

Vrijdag

Niet je alledaagse tortilla, maar dat maakt dit gerecht nou juist zo leuk. Proef hoe alle smaken samenkomen zodra je een hap neemt en geniet. Dit is het perfecte recept om het weekend van dit weekmenu mee in te luiden!

> naar het recept: tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd 

Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd weekmenu

Zaterdag

Spek is de perfecte smaakmaker in deze salade met geitenkaas. Het ondersteunt het zoet van de honing en het frisse en romige van de geitenkaas. De perfecte lunch of lichte maaltijd voor vandaag.

> naar het recept: salade met geitenkaas, spek en honing 

wintergerechten

Zondag

Eenmaal, andermaal; jij koopt de marktkoopman leeg van zijn zalm en asperges om deze heerlijke traybake te maken. Het fijne van dit recept is dat de oven het meeste werk doet. Tel uit je winst!

> naar het recept: traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Traybake met zalm en mosterd-dillesaus

Wil je meer inspiratie voor elke dag?