Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
Je gaat dit weekmenu goed van start met dit snelle eenpansgerecht. Doordat je alles in dezelfde pan maakt, heb je minder afwas én trekken alle smaken goed in alle ingrediënten. Win-win!
> naar het recept: merguezworstjes met cannellinibonen en spinazie
Dinsdag
Een warme dag waarop je liever in de tuin zit dan in de keuken staat? Dan is een goede pastasalade is je partner in crime. Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de ingrediënten klaar. Vervolgens meng je alles door elkaar en hup de tuin in! Al is zo’n vullende salade natuurlijk ook erg lekker in het najaar.
> naar het recept: pastasalade met mozzarella, kappertjes en tomaten
Woensdag
Croutons met de pittige Italiaanse worst ‘nduja? Jazeker! Probeer maar eens uit in deze heerlijke soep van geroosterde groenten. Zo krijg je op een smaakvolle manier je dagelijkse portie groenten binnen.
> naar het recept: soep van geroosterde groenten met ‘nduja-croutons
Donderdag
Dit rijstgerecht kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten en wordt traditioneel met perzik en kip gemaakt. Stiekem vinden wij deze vegetarische versie met asperge, saffraan en amandel nog lekkerder. Pilaf over? Eet hem de volgende dag koud als lunch.
> naar het recept: pilaf met asperge, saffraan en amandel
Vrijdag
We luiden het weekend van dit weekmenu in met een echte klassieker: salade caprese. De prachtig gerangschikte plakjes tomaat en mozzarella zijn een lust voor het oog én je smaakpupillen.
> naar het recept: salade caprese met gegrilde bimi
Zaterdag
Met een zelfgebakken brood zit je altijd goed. Zeker wanneer je het vult met heerlijke ingrediënten zoals paprika, mais, salie en honing. Lekker voor bij de borrel of soep.
> naar het recept: paprika-maisbrood met salie en honing
Zondag
Volgens Emma de Thouars is alles aan deze spaghetti vongole perfect. Ze vertelt erover: “De hoeveelheid ingrediënten die erin gaat (weinig), hoe snel het op tafel staat (heel snel) en dat je door de schelpjes toch meteen een luxe gevoel krijgt. Maar ook dat je on the spot nog lekker mag priegelen.”
> naar het recept: spaghetti met schelpjes