Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Als er één gerecht is waar echt iedereen aan tafel blij van wordt, dan is het spaghetti met balletjes in tomatensaus. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin. Een beter begin van het weekmenu is er niet.

> naar het recept: spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus

Dinsdag

Een risotto ligt heus niet altijd zwaar op de maag. Dit recept is lekker licht door de vele groenten én het bevat minder kaas dan je van het Italiaanse gerecht gewend bent. Dat komt doordat we de parmazaan grotendeels vervangen door pangrattato.

> naar het recept: risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Woensdag

Mosselen zijn in het seizoen en dit is dus het moment om te genieten van zo’n grote pan vol op tafel. Je kunt ze natuurlijk klassiek bereiden, maar net wat spannender is deze versie met dragon en vermout.

> naar het recept: mosselen met dragon en vermout

Mosselen met dragon en vermout

Donderdag

Artisjokken zijn in Nederland wat lastig te verkrijgen. Maar augustus is de maand waarin je het meeste kans maakt. Kun je geen verse artisjokken vinden? Geen probleem, je kunt voor deze heerlijke pasta ook artisjok uit blik gebruiken.

> naar het recept: artisjokken en orecchiette met citroen-botersaus

weekmenu

Vrijdag

Dit gerecht is ideaal voor als je eters krijgt. Je kunt de stoof gerust al een dag van tevoren maken. De volgende dag zit je pastei binnen een kwartiertje in de oven.

> naar het recept: pastei met lamsvlees en filodeeg

Pastei met lamsvlees en filodeeg weekmenu

Zaterdag

Bij barbecueën denk je al gauw aan veel vlees. Dat het ook anders kan, bewijst dit heerlijke recept. Verrassend genoeg is ananas zeer geschikt om te grillen, aan een spiesje met tempeh bijvoorbeeld. Lekker vega!

> naar het recept: tempeh- en ananaskebabs

Tempeh- en ananaskebabs

Zondag

Steenvruchten zijn niet alleen lekker uit het vuistje, ook in hartige gerechten doen ze het goed. De combinatie met wild is zeer geslaagd. Wat denk jij bijvoorbeeld van gebraden eend met pruimen? De perfecte afsluiter van het weekmenu.

> naar het recept: gebraden eend met pruimen en steranijs

Gebraden eend met pruimen en steranijs weekmenu

Wil je meer inspiratie voor elke dag?