Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
We beginnen het weekmenu goed met een snelle pasta van Jamie Oliver. Deze papperdelle met worst staat binnen een kwartier op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut Chianti aan toevoegt.
> naar het recept: pappardelle met worst van Jamie Oliver
Dinsdag
Bloemkool is in de zomermaanden vers van het land verkrijgbaar. Het ideale moment om er een heerlijke maaltijdsalade mee te namen. Deze rijstsalade met geroosterde bloemkool en kurkuma is bij ons op de redactie favoriet.
> naar het recept: rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool
Woensdag
Niks zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!
> naar het recept: traybake met gekruide aardappels en worstjes
Donderdag
Yvette van Boven: “Dit is een van de weinige recepten in dit boek met vis, maar om ansjovis kan ik moeilijk heen. Strikte vegetariërs gebruiken wat extra zout of theelepel miso. Gebruik voor deze pasta de toppen van koolzaad, net voordat ze in bloemen schieten. Ik gebruik ze als kleine broccoliroosjes, bimi, of cime di rape. Het is trouwens allemaal familie hè.”
> naar het recept: orecchiette met koolzaad
Vrijdag
Staat de barbecue al aan? We gaan het weekend inluiden met een echt feestmaal: gegrilde steak met koude pastasalade. Een ideaal gerecht om te maken als je gasten krijgt, want er is niemand die dit kan weerstaan.
> naar het recept: gegrilde steak met pastasalade
Zaterdag
Zalm is een van de meest gegeten vissoorten in ons land. Wanneer je dit recept met zoetzure komkommer en teriyaki hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders. Simpel, snel én gezond.
> naar het recept: krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer
Zondag
Lemoncurd kennen we vooral van zoete recepten, maar wist je dat je die friszoete smaak ook heel goed past bij hartige gerechten? Deze piepkuikens bijvoorbeeld, die je ermee bestrijkt. De perfecte sunday roast om het weekmenu mee af te sluiten.
> naar het recept: piepkuiken met lemoncurd en citroentijmfriet