Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

We beginnen het weekmenu goed met een snelle pasta van Jamie Oliver. Deze papperdelle met worst staat binnen een kwartier op tafel. Misschien klinkt het gerecht wat simpel, maar dat is het zeker niet. De smaken zijn diep doordat je er een flinke scheut Chianti aan toevoegt.

> naar het recept: pappardelle met worst van Jamie Oliver

Pappardelle met worst avondeten recepten

Dinsdag

Bloemkool is in de zomermaanden vers van het land verkrijgbaar. Het ideale moment om er een heerlijke maaltijdsalade mee te namen. Deze rijstsalade met geroosterde bloemkool en kurkuma is bij ons op de redactie favoriet.

> naar het recept: rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool

lekker door de week

Woensdag

Niks zo makkelijk als een traybake. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten, aardappels en worstjes over een bakplaat te verdelen, even in de oven en je hoofdgerecht is klaar!

> naar het recept: traybake met gekruide aardappels en worstjes

Traybake met gekruide aardappels en worstjes

Donderdag

Yvette van Boven: “Dit is een van de weinige recepten in dit boek met vis, maar om ansjovis kan ik moeilijk heen. Strikte vegetariërs gebruiken wat extra zout of theelepel miso. Gebruik voor deze pasta de toppen van koolzaad, net voordat ze in bloemen schieten. Ik gebruik ze als kleine broccoliroosjes, bimi, of cime di rape. Het is trouwens allemaal familie hè.”

> naar het recept: orecchiette met koolzaad

Orecchiette met koolzaad

Vrijdag

Staat de barbecue al aan? We gaan het weekend inluiden met een echt feestmaal: gegrilde steak met koude pastasalade. Een ideaal gerecht om te maken als je gasten krijgt, want er is niemand die dit kan weerstaan.

> naar het recept: gegrilde steak met pastasalade

Gegrilde steak met pastasalade weekmenu

Zaterdag

Zalm is een van de meest gegeten vissoorten in ons land. Wanneer je dit recept met zoetzure komkommer en teriyaki hebt geprobeerd, wil je nooit meer anders. Simpel, snel én gezond.

> naar het recept: krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer

Krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer weekmenu

Zondag

Lemoncurd kennen we vooral van zoete recepten, maar wist je dat je die friszoete smaak ook heel goed past bij hartige gerechten? Deze piepkuikens bijvoorbeeld, die je ermee bestrijkt. De perfecte sunday roast om het weekmenu mee af te sluiten.

> naar het recept: piepkuiken met lemoncurd en citroentijmfriet

Piepkuiken met lemoncurd en citroentijmfriet weekmenu

Wil je meer inspiratie voor elke dag?