Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
Wist je dat je soep met een topping beter kunt verteren? Aan deze Noord-Europese soep voegen we dus niet alleen zalm en dille voor de smaak toe, maar ook een beetje voor de gezondheid. Dat maakt het een goed begin van het weekmenu.
> naar het recept: Noord-Europese soep van zalm & dille
Dinsdag
Mais en feta zijn een heerlijke combi. Als je de mais even grilt wordt ‘ie extra knapperig. Én extra lekker. Serveer als bijgerecht of met wat brood als hoofdgerecht.
> naar het recept: gegrilde mais-fetasalade
Woensdag
Snel een smaakvol gerecht op tafel zetten, dat kunnen ze in Azië wel. Pad Thai is een traditioneel Thais gerecht gemaakt met currypasta, rijstnoedels en groenten. Het heeft de perfecte balans tussen zoet, zuur en pittig.
> naar het recept: pad thai met grote garnalen, tofu, pinda’s en veel limoen
Donderdag
Gevulde tomaten zijn misschien wat retro, dat maakt ze zeker niet minder lekker. De vulling kun je natuurlijk zelf kiezen, maar dit recept met rijst, olijven en geroosterde ui raden wij zeker aan.
> naar het recept: gevulde tomaten met rijst, olijven en geroosterde ui
Vrijdag
Het weekend luiden we dit weekmenu goed in met een pizza met parmaham. Je belegt het met romige ricottasaus en flinterdunne plakjes zoete aardappel. Met wat rucola en een lekkere olijfolie maak je de pizza helemaal af.
> naar het recept: zoete-aardappelpizza met parmaham en fruitige olijfolie
Zaterdag
Deze wereldse ovenschotel is het perfect om het weekend te maken. Je moet de kip namelijk minstens 24 uur laten marineren. Het is wat planwerk maar de moeite meer dan waard!
> naar het recept: kip piri piri
Zondag
Nodig de eters maar alvast uit, want met dit recept maak je indruk! Het Italiaanse gerecht ossobuco is een echte klassieker en wordt traditioneel geserveerd met het groene kruidenmengsel gremolata. Het haalt het hele gerecht op!
> naar het recept: ossobuco met gremolata