Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
We starten het weekmenu met een Aziatische klassieker. Gyudon komt uit Japan en is een rijstgerecht met gestoofd rundvlees en ui. Verrassend smaakvol én makkelijk te maken.
> naar het recept: gyudon met shichimi
Dinsdag
Ken je orzo al? Deze koolhydraatbron is een pastasoort die vermomd is als rijst. Wij vinden ‘m heerlijk in deze ovenschotel met tomaat en verse kruiden.
> naar het recept: orzo met tomaat, vermout en kruidensalsa
Woensdag
Noorse vissoep wordt ook wel fiskesuppe genoemd. Gebruik hiervoor bij voorkeur verse vis van de visboer, dat verschil proef je echt.
> naar het recept: romige vissoep met Noorse garnalen
Donderdag
Kruidige kip met een krokant korstje, wie wil dat nou niet? Je gratineert de kip met een flinke laag provolone. Deze Italiaanse kaas kun je eventueel vervangen door scamorza, Gruyère of bijvoorbeeld Emmentaler. Net wat je in huis hebt.
> naar het recept: krokante kip in tomatensaus gegratineerd met provolone
Vrijdag
Lekker en gezond eten hoeft heus niet veel tijd te kosten. Deze visburgers met erwtjes is typisch zo’n gerecht waar het hele gezin van gaat smullen. En het beste? Het staat al binnen een halfuurtje op tafel.
> naar het recept: gerookte-schelvisburgers met erwtjessalade
Zaterdag
In het Midden-Oosten kun je bijna overal op straat een broodje falafel kopen. Traditioneel maak je hem van gedroogde, geweekte kikkererwten maar deze versie met broccoli is minstens net zo lekker!
> naar het recept: pita’s met broccoli-falafel
Zondag
We sluiten het weekmenu af met een baksel. Het fijne van deze quiche is dat je het eenvoudig van tevoren kunt bereiden. Maak de quiche op je luie zondagochtend en schuif hem de oven in zodra je trek krijgt. Ook fijn voor als je bezoek hebt.
> naar het recept: quiche van kokosdeeg met spicy kokos-aardappelvulling